Özkaya, “Afyonkarahisar'ın Tamamında Trafo Sorununu Çözeceğiz”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Av. Ali Özkaya, Afyonkarahisar ili İscehisar ilçesinde yapımı tamamlanan trafo merkezi ile alakalı açıklamalarda bulundu.

“30 Yıllık İhtiyaca Cevap Verecek Güçte”

Afyonkarahisar’da ihracatın kalbi konumunda olan İscehisar’da son yılların en büyük sorunu olan enerji kesintilerine çözüm üretildi. Milletvekili Özkaya yaptığı açıklamada “İscehsiar’lı hemşehrilerimizin ve sanayicilerimizin bu alanda bizlere gelen yoğun talebi vardır. Bizde ilgili kurumlarla ve bakanlığımızla görüşerek bu sorunun ivedi ile çözülmesi üzerine çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Yaptığımız girişimlerin neticesinde, bugün itibari ile İscehisar Trafo Merkezi hizmete alınarak, enerji sorununa kökten çözüm ürettik” dedi.

“Afyonkarahisar’ın Tamamında Bu Sorunu Tarihe Gömeceğiz”

Milletvekili Özkaya, sorunun son on yıldır süregelen bir problem olduğunu, daha önceden İscehisar bölgesinde bulunan sanayicilerin ve vatandaşların enerji ihtiyacının Afyonkarahisar’dan karşılandığını bu nedenle de aşırı yükleme oluşarak, sürekli enerji kesintilerinin meydana geldiğinin altını çizdi.Bu sorunların giderilmesi amacıyla önemli bir çalışma gerçekleştirildiğini vurgulayan Milletvekili Özkaya, “Ulusal Enerji Ağı’na direkt olarak bağlı olan İscehisar trafo merkezi 154 KW olarak aldığı gücü 34,5 KW’ya düşürüyor. 29 Milyon liralık bu dev yatırım, İscehisar merkez, Organize Sanayi Bölgesi, çevre yerleşim birimleri ve ihtiyaç olduğunda Afyonkarahisar merkezin bir bölüme yetecek güçte olarak inşa edildi. Bölgenin 30 yıldan fazla enerji sorunlarına çözüm sağlayan tesisin başta İscehisar ilçemize Afyonkarahisar ilimiz hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte yatırım planına dahil olan çalışmaların da müjdesini birlikte açıklayarak, Afyonkarahisar’ımızın tamamında yaşanan enerji sorunlarına kökten çözüm üreterek bu sorunları tarihe gömmüş olacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi