Özkaya “30 Ağustos kahramanlık destanının tarihidir.”

30 Ağustos 1922, Türk Milleti olarak verdiğimiz İstiklal mücadelesiyle, eşine az rastlanılacak bir kahramanlık destanının tarihidir.
 
Malazgirt Savaşı'ndan Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları’na kadar en zor koşullar içinde bile milletimizin bağımsızlık arzusunda olması, birliğimizin ve gücümüzün göstergesi olmuştur.
 
Kahraman milletimizin, Peygamber ocağı olarak gördüğü ordusuyla tek yürek olarak gösterdiği cesaret ve vatan sevgisi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet payidar kalacağının kanıtıdır.
 
94 yıl önce olduğu gibi; Milletimiz, hiç bir esaretin altına girmeyeceğini bugün bir kez daha ortaya koymaktadır. 15 Temmuz hain darbe girişimi ve sonrasında planlanan terör olayları ile ülkemize bir istikamet çizilmeye çalışılmış olsa da milletimiz bu oyunu bozmuştur. 30 Ağustos ruhu, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da tezahür ederek birlik ve beraberliğimizin kaybolmadığını tüm dünyaya göstermiştir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla yad ediyorum.
 
Editör: Haber Merkezi