Özkan: Her Zaman Yaşlılarımızın Yanındayız
Yaşlılara Saygı haftası nedeniyle Huzur Evine yapılan ziyarette konuşan Güzide Hanımlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurife Özkan, Yaşlıları her zaman ziyaret ederek onların yalnızlığını almanın çok önemli olduğunu, aynı şekilde kendilerinin yaptığı gibi yaşlılara saygıyı çocuklarına da aşılayacaklarını belirtti.
Dinar Güzide Hanımlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ nedeniyle Buhurcular Huzur Evi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Yönetim Kuruşu Başkanı Nurife Özkan ve Yönetim Kurulu üyelerini ağırlayan Türkiye Yardımseverler Derneği Dinar Şubesi üyeleriHuzur Evinde kalan yaşlı vatandaşların son derece konforlu ve sağlıklı ortamlarda ikamet ettiğini, yaşlılara saygı haftası nedeniyle huzur evine gelen herkese teşekkür ettiklerini belirttiler.
Güzide Hanımlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nurife Özkan, Huzur Evi Ziyaretinde yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Hemen hemen hepinizin hayatında büyükanne ve büyükbabamıza ait tatlı anıları vardır. Küçüklüğünü dede-ninesinin yanında geçirenler bilir. Onların kulakları hep kapıdadır. Dört gözle torununu ya da torunu yaşındaki gençlerin kendilerini ziyaret etmesini beklerler. Kendilerini ziyarete gelenle çocuklar gibi mutlu olurlar, yalnızlıklarını bir parça olsun unuturlar. Gençler ve yaşlılar arasında açılması zor engeller varmış gibi gözükse de onların dünyasına girdiğimizde ne hazineler saklandığını göreceğiz. Hayat hikâyelerinden, engin tecrübelerinden, anlattıkları kesitlerden kendimize pay çıkarabiliriz. Onları ziyaret ederek, yalnız olmadıklarını, onları sevdiğimizi, hala hayatımızın önemli bir parçası olduklarını hissettirebiliriz. Biz toplum olarak eskiden beri her nerede olursa olsun yaşlı insanlara saygı ve şefkat gösteririz. Bu güzel hasletimizi çocuklarımıza, torunlarımıza aşılayabilmemiz için onlarla birlikte yaşlılarımızı ziyaret etmek çok yerinde bir davranış. Onlara bırakabileceğimiz değerli bir miras olacaktır” dedi.
Editör: Haber Merkezi