Özkal’ın Ramazan Ayı Mesajı

Ramazan Ayının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Ramazan’ın ibadet, rahmet ve mağfiret ayı olduğunu söyledi. Ramazan ayının; yardımlaşma, bereket ve rahmet günleri olarak görülmesi gerektiğini ifade eden Milletvekili Özkal, “İnsanın Hakk’a yönelme ve nefsini terbiye açısından önemli bir dönem olan Ramazan Ayının tüm vatandaşlarımıza ve İslam Alemine hayırlar getirmesini dilerim” dedi.

Onbir Ayın Sultanı olarak da adlandırılan Ramazan Ayının; maddi ve manevi kirlerden temizlenme, nefis terbiyesi ve tövbe etme açısından önemli bir zaman dilimi olduğunu dile getiren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, “Ramazan yardımlaşma, bereket ve rahmet ayıdır. Kur’an-ı Kerim, Peygamber (S.A.V.) Efendimize Ramazan Ayında inmiştir. Bu nedenle inanlar üzerine hayırların sağanak şeklinde yağdığı Ramazan’da farz kılınan oruç, Allah'ın emrini yerine getirmektir. Oruçla, sağlık bulmak mümkündür. Ayrıca oruç sadece aç kalmak değil; bizlere Allah'ın yasakladığı şeylerden, yalandan, gıybetten ve her türlü kötülükten arınma ve uzak durma fırsatı vermektedir” şeklinde konuştu.

Ramazan ayında yoksulların hatırlanmasının, paylaşma duygusunun içtenlikle yaşanmasının önemine de değinen Özkal sözlerini şöyle tamamladı, “Ramazan Ayı bizlere; yoksullara, kimsesizlere ve açlara yardım etmek, merhamet ve şefkat duygularıyla paylaşma hissini hatırlamak için bir imkan vermektedir. İftar sofralarımızı kardeşlerimizle paylaşmanın şükür ve huzurunu yaşadığımız Ramazan, iyiliğin ve barışın ayıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Ramazan Ayının tüm Müslümanlara hayırlar getirmesi temennisi ile tüm halkımızın Mübarek Ramazan Ayını tebrik ediyor, birlik ve beraberlik içinde daha nice Ramazanlara kavuşmayı diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi