Özkal’ın, Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, zor şartlarda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalmasının Türk halkının birlik ve beraberliğine bağlı olduğunu söyledi. Cumhuriyetin kurulduğu zor yıllardan sonra Türkiye’nin 15 Temmuz’da bir kez daha ölüm kalım savaşı verdiğini hatırlatan Milletvekili Özkal, “Cumhuriyetimizin 93’üncü kuruluş yıldönümünde ülkemiz için can ve kan veren şehit ve gazilerimize şükranlarımı sunuyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun tüm mazlum ve esaret altındaki milletlere umut olduğunu hatırlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Türkiye Cumhuriyeti’nin 93 yıl önce olduğu gibi bugün de ezilen ve sömürülen milletlerin umudu olduğunu söyledi. Türk halkının zorluk ve imkansızlıklar içinde kurduğu Cumhuriyeti her zaman canı pahasına müdafaa ettiğini ifade eden Milletvekili Hatice Özkal, “Aziz Milletimizin küllerinden doğduğu Büyük Zafer’in ardından zor şartlarda ve imkansızlıklar içinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti; mazlumlara, mağdurlara, kardeş ve soydaş topluluklar ile tüm esaret altındaki milletlere umut olmuştur. Şehit ve gazilerin yoktan var ettiği Cumhuriyetimiz, 93 yılda türlü saldırıların hedefi olmuştur. Demokrasimize, Cumhuriyetimize ve Aziz Milletimizin birliğine kast edenler, türlü oyunlar ve hain terörist saldırıların ardından 15 Temmuz’da bir kez daha Cumhuriyetimizi yıkma, demokrasimizi sonlandırma girişiminde bulunmuştur. Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıldönümünde Türkiye’nin yeniden dünya lideri ülkelerden biri olması hedefinden rahatsız olanlar, içimizdeki hainlerle birlikte Ülkemize ve Aziz Milletimize haince saldırma gafletinde bulunmuştur. Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Gazze'de, Kut-ül Amare’de, Sakarya'da, İnönü'de ve Büyük Taarruz'da; ülkemiz için, inancımız için, bayrağımız için, vatanımız için, gözünü kırpmadan can veren ecdadımız gibi Cumhuriyetimiz ve Demokrasimiz uğruna vatandaşlarımız bir kez daha sokaklara dökülmüş, can ve kan vermiştir. Tüm dünyaya, Türk halkının; cumhuriyetine, ülkesine ve demokrasisine nasıl sahip çıktığını kanıtlayan Aziz Milletimiz, Türk halkının kararlılık ve cesaretini bir kez daha göstermiştir. Vatandaşlarımız Cumhuriyetimizin 93’üncü yılında yaşanan bu hain ve kanlı saldırıyı püskürtmüş, Ülkemizi; Cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıldönümündeki hedeflerine bir adım daha yaklaştırmıştır.” şeklinde konuştu.
 
Türkiye’nin hızla güçlendiğini ve her geçen gün daha büyük bir atılım sağladığını belirten Milletvekili Hatice Özkal, saldırılara karşı Türk halkının her zaman birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini söyledi. Düşmanların ve hainlerin her zaman var olacağını vurgulayan Özkal açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Ülkemiz, ecdadımızın mirasına sahip çıkma noktasında, Türkiye’ye inanan ve güvenen tüm milletlere umut olmaktadır. Ortadoğu’dan Afrika’ya, Balkanlardan Orta Asya’ya kadar pek çok ülkenin umudu ve geleceği Türkiye’nin güçlü olmasına bağlıdır. İnanıyorum ki Türkiye, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 2023 hedeflerine ulaşmış hatta ötesine geçmiş bir ülke olacak. Türkiye’yi emin adımlarla ilerlediği bu kutlu yoldan saptırmak isteyen güçler, gizli ve kirli oyunlarla her zaman karşımıza engeller çıkaracaktır. İçimizdeki hainlerin 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği kanlı ve kalleş girişiminin ardından nasıl bütün terör örgütleri aynı anda ülkemize ve aziz milletimize saldırmışsa, benzer hain ve alçak saldırılarla her zaman Türkiye’nin yükselişini durdurmaya çalışanlar olacaktır. Bu hain emellere karşı Milletimizin birlik ve beraberliğini koruması, her zaman tehlikelere ve tehditlere karşı dikkatli olması gerekmektedir. Tıpkı 93 yıl önce olduğu gibi, bugün de birlik ve beraberlik içinde büyük hedeflere yöneliyoruz. Üç kıtaya hükmetmiş, dünyayı yönetmiş bir Ecdadın torunları olarak üzerimize düşen sorumluluğu hiçbir zaman unutmamalı, Cumhuriyetin kuruluş yıllarındaki heyecan ve birliktelikle Türkiye’yi gelecek güçlü yarınlara el birliğiyle taşımalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurcusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan ve bugün halen demokratik bir ülkede yaşamamızı sağlayan; tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”
 
Editör: Haber Merkezi