Özkal:”Gençlerimizin ve Milletimizin Bayramı kutlu olsun”

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Gazi Mustafa Kemal'in; Samsun'a çıkışıyla başlayan bağımsızlık mücadelesinin, Türk Milletinin birlik ve beraberliğinden aldığı güçle, hiçbir engel tanımayacağının kanıtı olduğunu söyledi.
Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ın, Türk milletinin küllerinden doğuşunun simgesi olduğuna değinen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; Samsun’a çıkışının, istiklal mücadelesinin ilk ateşini olduğunu anlattı. 19 Mayıs’ın, Türk Milletinin birlik ve beraberliğinden aldığı güçle tüm engelleri aşacağını gösteren önemli tarihlerden biri olduğuna değinen Hatice Özkal, “Binlerce yıllık şanlı Türk tarihini, modern silahlarıyla yok edeceğini sanan, Aziz Türk Milletinin kök saldığı Anadolu’ya göz diken sömürgeci devletler, Ecdadımızın; Dini, Vatanı, Bayrağı ve bağımsızlığı uğrunda Sarıkamış’ta ölüme yürüyüşünü anlayamadı. Çanakkale’de, Gazze ve Kut-ül Amare’de küllerinden doğan şanlı ecdadımız, Gazi Mustafa Kemal’in; 19 Mayıs’ta Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşiyle; Urfa’yı ‘kahraman’, Maraş’ı ‘şanlı’, Antep’i ‘gazi’ yapan zor mücadeleleri kazandı. Milletimizi birlik ve beraberlikle birbirine kenetleyen istiklal ateşi, Büyük Taarruz’la Afyonkarahisar’da; Türk vatanına göz dikenleri kor alevler içinde yakan bir yangına dönüştü” dedi.
19 Mayıs’ın, gençlere; Gençlik ve Spor Bayramı olarak armağan edilmesinin Türk Milletinin gençlere duyduğu güvenin en önemli göstergesi olduğunu belirten Milletvekili Hatice Özkal, "Bütün imkansızlık ve yokluklara rağmen, işgalcilere karşı; vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için ayağa kalkan milletimiz, imkansız görülen bir kurtuluş destanını yazmıştır. Kurtuluşun mücadelesinin başlangıcının simgesi; 19 Mayıs'ın, gençlere bayram olarak armağan edilmesi Milletimizin gençlere duyduğu güvenin en güzel, en önemli göstergelerinden biridir. 19 Mayıs aynı zamanda; Türkiye’yi, güçlü ve müreffeh yarınlara taşıyacak Cumhuriyetimizin emanetçisi gençlerimize, önemli bir sorumluluk da yüklemektedir. Her geçen gün daha da güçlenen Ülkemizin; aydınlık geleceği olan gençlerimiz, tarihimizi tüm unutturma çabalarına rağmen, Milletimizi; 2023, 2043 ve 2071 gibi önemli tarihlerin yıldönümlerine başarıyla taşıyacaktır. Atalarımızın zorlu mücadele ve fedakarlıklar sonucu kurduğu Cumhuriyetimizin; kendilerine emanet olduğu bilinciyle, Türkiye’nin parlak ve güçlü yarınlarına gençlerimiz inşa edecek” şeklinde konuştu.
Bayramların birlik ve beraberlik duygusu için önemli olduğunu ifade eden Özkal, sözlerini şöyle tamamladı; “Gençlerimizin ve tüm Milletimizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlarım. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanları ile tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum."
 
Editör: Haber Merkezi