Özkal:”100 Gün değil 100 yıl geçse unutmayacağız, unutturmayacağız”
 
Türkiye tarihinin en hain ve en alçak terör eyleminde yaşananları, şehit ve gazilerin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini ifade eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, hafta sonu darbe girişiminin üzerinden 100 gün geçmiş olacağını hatırlatarak, darbe girişiminin gerçek mağdurlarının şehit yakınları ve gaziler olduğunun hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini söyledi.
                                                                                    
Suriye, Irak ve terör gibi konularla gündemin hızla değiştiğini hatırlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal; farklı mağdur söylemleriyle, hain darbe girişiminin gerçek mağdurları olan gazi ve şehitlerin unutulmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Hafta sonu hainlerin darbe girişiminin üzerinden 100 gün geçmiş olacağını ifade eden Özkal, “Tarihimizin en alçak ve en hain terör eylemi olan 15 Temmuz’dan sonra önce terör örgütleri birlik olarak ülkemize saldırdı. Suriye ve Irak’taki olaylar gündemin değişmesi neden oldu. Bu süreçte FETÖ’nün algı operasyonlarıyla sözde mağdurlar yaratıldı. Bu sözlere inanan, hain darbe girişiminin gerçek mağdurlarını unutan ya da gözden kaçıranlar oldu. Pazar günü; hainlerin, vatandaşlarımıza alçakça saldırdığı, bağımsızlığımızın sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisimize bombaladıkları, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın canına kast etikleri 15 Temmuz’un üzerinden tam 100 gün geçmiş olacak. Bu 100 günde; şehitlerimizin yakınlarının acısını, gazilerimizin durumunu ve Türkiye’nin yaşadığı tehlikeyi unutanlar olabilir. 100 Gün değil 100 yıl geçse bu hain, alçak ve kanlı saldırıyı unutmayacak, gerçek mağdurlar olan şehitlerimizin ve gazilerimizin unutulmasına izin vermeyeceğiz. Kanlı darbe girişimi sonrası hastane ve evlerinde ziyaret ettiğimiz şehit yakınlarımızla gazilerimizin kayıplarının acısını hiçbir zaman bitmeyecek. Hac vazifesi sırasında Arafat’ta bir araya geldiğimiz şehit yakınları darbe gecesi kaybettiği canların acısını ilk gün olduğu gibi canlı yaşıyor. Hala gözlerinde helalleştikleri anın acısını ve o hain gecenin duygu dolu canlılığını görmek mümkün. Şehit yakınlarımızın acısını nasıl asla dinmeyecekse, gazilerimizin kaybettikleri organlar nasıl geri gelmeyecekse bizler de aziz vatanımıza ve milletimize karşı yapılmış bu saldırıyı asla unutmayacağız.” dedi.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün yurt dışındaki mensupları aracılığıyla yoğun bir kara propaganda yürüttüğüne de değinen Milletvekili Hatice Özkal, yurt dışı kaynaklı sözde internet haber siteleri ve sosyal medya aracılığıyla darbecilerin ve işbirlikçilerinin mağdur olarak gösterilmeye çalışıldığını ifade etti. Vatandaşlardan özellikle sosyal medyada yer alan her habere inanmamalarını isteyen Özkal, “İhaneti yapanlar ve işbirlikçileri, hukuk içinde cezalandırılacak. Yüce Türk adaleti, suçluyla suçsuzu ayıracağına olan sonsuz inancımızla süreci takip ediyoruz. Gerçekten suçsuz yere mağdur olmuş olanlar varsa, hükümetimiz ve adalet kurumları bunun gereğini yapacaktır. Ancak Başbakanımız Binali Yıldırım’ın açıkladığı gibi 60 bin ihraca karşın, 70 bin kişi mağduriyet başvurusu bulunmuştur. Başvuruların sayısının ihraç sayısından fazla olması bile mağduriyet söylemlerinin bir FETÖ planı olduğunu göstermektedir. Gerçek mağdurların mağduriyeti giderilebilir ancak şehit yakınlarımızın kaybettikleri canlar, gazilerimizin kaybettiği organlar giderilemez. Mağduriyet söyleminde şehit canlarımızın geri gelmeyeceği ile gazilerimizin kaybolan hayatları unutulmamalı. Halkımız bu süreçte özellikle yurt dışından yönetilen internet sitelerindeki habere inanmamalı. Sosyal medya üzerinden de zaman zaman bilgi kirliliği yaratılıyor. Darbe girişimi ve sonrasında ard arda gerçekleştirilen terör saldırılarının ardından şimdi de kara propaganda ile algı operasyonu yürütülüyor. Vatandaşımız bu süreçte; 15 Temmuz Demokrasi Köprüsü’nde ellerinde sadece Türk Bayrağı’yla yürürken üzerlerine kurşun yağdırılan kahramanları gözlerinin önüne getirsinler. Hain darbenin üzerinden geçen 100 günde halen yeni bilgi, belge ve görüntüler ortaya çıkıyor. Darbecilerin kendi aralarındaki konuşmaları ve hain planları bir bir gün yüzüne çıkarken; itirafçı olan başta hakim ve savcıların açıklamaları FETÖ’nün sanılandan çok daha hain, çok daha derin bir terör örgütü olduğunu da gözler önüne sermiştir.” Şeklinde konuştu.
FETÖ Örgütünün ne kadar sinsi bir plan olduğunun tüm dünyaya anlatılmasının önemli olduğunu kaydeden Özkal şu ifadeleri kullandı, “Bu tehlikeli, hain ve sinsi terör örgütünün planlarını, hainlerini gerçek yüzlerini herkese anlatmalıyız. 15 Temmuz sonrası süreçte Türkiye Belçika Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olarak Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau’yla birkaç kez bir araya gelerek, FETÖ’nün hain planlarını anlatarak, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdikleri saldırıları fotoğraflarla kendisine bir kez daha gösterdik. Benzer şekilde TBMM Başkanımız İsmail Kahraman’la birlikte Avustralya’da gerçekleştirilen MIKTA toplantıları sırasında orada bir araya geldiğimiz hem Avustralyalı parlamenterlere hem de Türk toplumu temsilcilerine Türkiye’de yaşananları anlattık. Görüştüğümüz tüm yetkililere bu hain örgütün bünyesindeki okul ve sivil toplum kuruluşlarının isim listeleri ve gizli faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdik. Devletimiz, hükümetimiz, biz milletvekilleri ve dışişleri bakanlığımızın her kademedeki yetkilileri FETÖ’yle mücadele konusunda gerçekleri anlatıyoruz. Bu süreçte tüm vatandaşlarımıza da büyük bir sorumluluk düşüyor. Özellikle yurt dışındaki gurbetçilerimiz bu hain ve sinsi terör örgütünün gerçek planlarını bulundukları ülkelerde anlatmalı, algı operasyonlarıyla mücadele etmeli.”
 
 
 
Editör: Haber Merkezi