Özkal, YGS’ye girecek gençlere başarı diledi

Üniversite adaylarının heyecanla beklediği Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) katılacak tüm öğrencilere başarı dileyen AK Parti’nin eğitimci Milletvekili Hatice Özkal, çalışanın emeğinin karşılığı alacağını belirterek, gençlere kendilerine güvenmelerini tavsiye etti.

Meslek seçiminin hayatın önemli dönüm noktalarından biri olduğunu hatırlatan Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, gençlerin mesleklerinin belirlenmesi ile ilgili en önemli noktalardan biri olan üniversite sınavlarının tüm öğrencilere başarı getirmesi temennisinde bulundu. Sınavda alınacak sonucun hayatın sonu olmadığını ifade eden Özkal, “YGS'ye girecek tüm gençlerimize başarı diliyorum. Allah hepsine zihin açıklığı ve başarı versin. Eminim ki, çalışan emeğinin karşılığını alacaktır. Gençlerimiz, kendilerine güvensin ve heyecan yapmasınlar. Sakin ve rahat olarak sadece sorulara odaklansınlar. Eğitim hayatı bir bütündür. Bu bütünlük içerisinde eğitim hayatları boyunca tüm soruları yanıtlayabilecek, bilgileri aldıklarını unutmadan soruları yanıtlamaya çalışsınlar. Kendilerine güvensinler, panik yapmadan soruları dikkatlice okusunlar” şeklinde konuştu.

Gençlerin yıllarca hazırlandığı, hayatlarındaki önemli dönüm noktalarından biri olan YGS süresince tüm vatandaşların hassas olması gerektiğini de vurgulayan Özkal şu ifadeleri kullandı, “Sınava gençlerimiz aylarca hatta yıllarca sınava hazırlanıyor. Bu açıdan gençlerimizin emeklerinin heba olmaması için sınav günü herkesin dikkatli olmasını rica ediyorum. Sınavın başlama saatinden, sınavın sona erdiği saate kadar tüm vatandaşlarımızdan sınavdaki gençlerimizi düşünerek hareket etmelerini, sınavdakilerin kendi çocukları olabileceği inancıyla bir gün geçirmelerini istirham ediyorum. Sınav merkezleri çevresinde gürültü kirliliği yaşanmaması gerekiyor.”

 

Editör: Haber Merkezi