Özkal, “Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum”

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Türk Milleti için canını ve kanını veren tüm şehitleri şükran ve milletle andığını söyledi.

Hem geçmişte hem de bugün; canını, Türk Milletinin bekası için seve seve veren aziz şehitlerin hatırasını saygı, minnet ve şükranla yad ettiğini ifade eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, “Binlerce yıllık gelenek içinde; milletimiz, her zaman şehitliği makamların en değerlisi olarak görmüştür.   Orta Asya’dan Anadolu’ya oradan da Avrupa’nın ortasına dek uzanan şanlı tarihimiz, varlığını şehitlerimizin fedakarlığına borçlu. Bu şanlı tarihi silmek, bizleri yüzlerce yıllık yurdumuzdan atmak isteyen zihniyet; Milletimizi kanı ve canıyla mücadele edeceği bir sınavla yüz yüze bırakmıştır. Çanakkale; tarihimizin dönüm noktalarından biri, binlerce canla kazanılmış bir diriliş sınavıdır. Çanakkale’nin getirdiği mücadele ruhu ile alevlenen Kurtuluş heyecanı, Afyonkarahisar Kocatepe’de yanan ateşle Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna dönüştü. Binlerce yıldır vatan, bayrak ve millet uğruna can veren kahraman Türk askeri, bugün de en kutsal değerlerimizi korumak seve seve canını vermektedir. Şehitlerimizi her zaman şükran ve minnetle anıyoruz.” şeklinde konuştu.

Şehitlerin hatırasına birlik ve beraberliğimizi korunması gerektiğini söyleyen Milletvekili Hatice Özkal, bayrak, vatan ve millet uğrunda her bireyin üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmesi gerektiğini kaydetti. Şehitlerin ve fedakarlıklarının unutulmaması gerektiğini de anlatan Hatice Özkal şu ifadeleri kullandı, “Ülkemizi ve milletimizi, güçlü yarınlara hazırlamak şehitlerimize olan vefa borcumuzun bir parçasıdır. Bakara Suresi’nin 154’üncü Ayetinde “Allah yolunda öldürülenlere ‘ölü’ demeyin. Onlar diridir ama siz anlamazsınız.” buyrulmuştur. Bayrağımızı gururla dalgalandırmak, devletimizin varlığını ve bölünmez bütünlüğünü korumak; şehitlerimize olan vefa ve şükran borcumuzun bir parçasıdır.”  

Çanakkale’de sadece tarihin gördüğü en büyük donanmanın yenilmediğini, Kurtuluş Savaşı için gerekli olan bağımsızlık ve özgürlük azmi ile mücadeleci ruhun da kazanıldığına değinen AK Parti Milletvekili Hatice Özkal, “Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi, dönemin imkansızlıklarına rağmen Milletimizin bağımsızlığı, onuru ve vatanı uğruna hiçbir fedakarlıktan çekinmediğinin en önemli kanıtıdır. Çanakkale'deki birlik, kardeşlik ve dayanışma duyguları, büyük zaferin kazanılmasının yanı sıra Kurtuluş Savaşı için gerekli mücadeleci ruhun güçlenmesine de vesile olmuştur. Devrin en güçlü ordularına, ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten kahraman ecdadımız; vatan ve bayrak uğruna canlarını ve kanlarını verdiler. Bugün de kahraman asker ve polisimiz, aynı vatan sevgisi ile hiç gözünü kırpmadan canını ortaya koymaktadır. Allah tüm şehitlerimizden razı olsun. Aziz vatanımızın bizlere şehitlerimizin emaneti olduğunu aklımızdan hiçbir zaman çıkarmadan, birlik ve beraberliğimizi her daim muhafaza etmemiz gerekmektedir.” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi