Özkal, Sapanca’da Lider Kadınlar Çalıştayına katıldı

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) ile Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (UN WOMEN) düzenlediği üç gün süren ‘Lider Kadınlar Çalıştayına katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, çalıştayda kadınların siyasette daha aktif olması ile iletişim konularının öne çıktığını söyledi.
 
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) ile Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (UN WOMEN) Sapanca’da düzenlediği ‘Lider Kadınlar Çalıştayı’na katıldı. Sapanca’da düzenlenen çalıştay öncesi güzergah üzerindeki Nallıhan’ı ziyaretlerde bulundu. Nallıhan’da annesinden öğrendiği sebzeli ekmekleri odun ateşinde pişiren kadın girişimciyi işyerinde ziyaret eden Özkal, kadın girişimci ve çalışanlarından Nallıhan’a özgü bu ekmeklerle ilgili bilgi aldı.
Nallıhan’dan sonra Bolu’nun Göynük İlçesi’ne giden Hatice Özkal, Akşemsettin Türbesini ziyaret etti. Göynük’ün ardından Sakarya’nın tarihi ilçesi Taraklı’ya giden Milletvekili Hatice Özkal, esnafı ziyaret etti. Taraklılı kadınlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinleyen Özkal, daha sonra çalıştayın yapılacağı Sapanca’ya gitti.
Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ile UN WOMEN Türkiye yetkililerinin yanı sıra kadın milletvekillerinin katıldığı toplantıda uluslararası ve ulusal uzmanlar; “Kadın lider olmak”, “Lobicilik ve Halkla İlişkilerin önemi”, “İletişimin gücü", “Medya ilişkileri”, “Sosyal medya” gibi konularda sunum yaptığını ifade eden KEFEK Üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Birleşmiş Milletlerin yurt dışından gelen uzmanları ile KEFEK üyelerinin yanı sıra çalıştaya TBMM’deki tüm kadın milletvekillerinin davetli olduğunu kaydetti.
Çalıştayın üçüncü ve son gününde liderlik ve iletişim konularının ele alındığına değinen Milletvekili Özkal, siyasetteki kadın varlığının arttırılması ile ilgili görüşlerin değerlendirildiğini söyledi. Kadın milletvekillerinin dayanışma ve birlikteliğinin arttırılmasının da hedeflendiğini vurgulayan Özkal, “kadın siyasetçilerin liderlik özelliklerinin ön plana çıkartılması, kadın milletvekillerinin toplumlumdaki tüm kadınlara örnek olmasıyla ilgili iletişim çalışmaları ve siyasette daha fazla kadın yer almasına yönelik önemli sunum ve değerlendirmeler yapıldı.” dedi. 
 
Editör: Haber Merkezi