Özkal, Öğretmenlerin Gününü TBMM Genel Kurul’dan kutladı
 

24 Kasım Öğretmenler günüyle dolayısıyla Türkiye Büyük Milleti Meclisi’nde gündem dışı söz alan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, eski öğrencileriyle karşılaştığında yaşadığı mutluluğu anlattı. 2002 Yılından bu yana öğretmen sayısının iki katına çıktığını ifade eden Öğretmen Milletvekili Özkal, eğitimde bugünün geçmişten, yarının ise bugünden daha iyi olacağını söyledi.
24 Kasım Öğretmenler Günü’nü TBMM Genel Kurulundan yaptığı konuşmayla kutlayan AK Parti’nin öğretmen Milletvekili Hatice Özkal, “görevi başında şehit edilen tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor ve minnetle anıyorum.” dedi.
Öğretmenler Günü’yle ilgili bilgiler de veren Milletvekili Hatice Özkal, “Öğretmenler gününün tarihçesine baktığımızda UNESCO’nun tavsiye niteliğindeki kararıyla birçok ülkede 1994 yılından itibaren 5 Ekim’in Öğretmenler Günü olarak kutlandığını görmekteyiz. 5 Ekim, 1966 yılında Paris’te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı”ndan sonra UNESCO’nun ve Uluslararası Çalışma Örgütü’nün temsilcileri tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi”’nin oybirliği ile kabul edilişinin yıldönümüdür. Ülkemizde ise bu anlamlı günün mazisi, Atatürk’e yeni kurulan “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanının verilmesine kadar uzanır. Bu unvan 24 Kasım 1928’de Millet Mekteplerinin resmi kuruluş talimatnamesinin yayımlanması ile resmileşmiştir. 24 Kasım 1981 tarihinde Atatürk’ün “başöğretmen” oluşunun yıl dönemi münasebetiyle kutlamalar yapılmasına karar verilmiştir. Daha sonra bu günle ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992’de Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği” çerçevesinde ülkemizde 24 yıldır 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.” şeklinde konuştu.
ÖĞRENMEK VE ÖĞRETMEK HAYATİ BİR ÖNEM TAŞIR
Müslümanlar için öğrenmenin ve öğretmenin önemine de değinen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, “Öğretmen bir bilgiyi öğretmeyi kendine meslek edinmiş kişidir. İnsanlığın ilk öğretmenleri Peygamberlerdir. Allah'tan aldığı bilgileri insanlara öğretmişlerdir. Ailedeki ilk öğretmenler de annelerdir, babalardır. Hepimiz peygamber, anne ve babadan sonra okullardaki öğretmenlerle tanışırız. ‘Peygamber değil peygamber gibi, Ana değil ana gibi, Baba değil baba gibi, Can içinde can gibidir.’ öğretmenler. Öğretmenlik bu silsileden dolayı kutsaldır. Zaten ilk emri; ‘oku’ olan bir dinin müntesipleri olarak bizim için öğrenmek ve öğretmek hayati bir önem taşır. Bedir Savaşı'nda esir düşen müşrikleri 10 çocuğa okuma-yazma öğretmek karşılığında serbest bırakan Peygamberimiz Hz. Muhammed'den, okuma-yazma öğretmenin, özgürlüğün bedeli kadar değerli olduğunu öğreniyoruz. Yine ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum.’ ifadesi de bu düşünceyi pekiştirmektedir.” ifadelerini kullandı.
ÖĞRETMENİN ESERİNE DEĞER BİÇİLEMEZ
Eski öğrencileriyle karşılaştığında yaşadığı mutluluğu da dile getiren öğretmen Milletvekili Hatice Özkal, 14 yıllık AK Parti iktidarları döneminde öğretmen sayısının iki katına çıktığını söyledi. Eğitimde her şeyin daha iyiye gittiğini ve gitmeye devam edeceğini kaydeden Özkal sözlerini şöyle tamamladı, “Öğrenci olarak, öğretmen olarak, veli olarak, okul aile birliğinde yönetici olarak, il genel meclisinde, milli eğitim komisyonunda çalışmış biri olarak eğitimle ilgili çok farklı birimlerde görev yapmış öğretmen kökenli bir milletvekili olarak diyorum ki; severek ve inanarak yaptığınız zaman çok zevkli bir meslektir öğretmenlik. Öğretmenlerimle birlikte öğretmenlik yaparken, öğrencilerimden bazılarıyla birlikte il genel meclisinde çalışırken, seçim çalışmalarında çaldığım kapılardan “Aa Hocam” diye karşılayan eski öğrencilerimle görüşürken aldığım hazzın tarifi mümkün değil… Zira Sokrates’in de ifade ettiği gibi ‘Dünyada her şeye değer biçmek mümkündür, fakat öğretmenin eserine değer biçilemez.’ 28 Şubat sürecinde başörtülü olmam sebebiyle bu ulvi mesleği 8 yıl icra ettikten sonra istemeyerek bırakmak zorunda kalan bir öğretmen olarak diyorum ki, 2002’den bu yana iki katına çıkmış eğitim ordumuzla 921 Bin 389 öğretmenimizle, Bugün her şeyiyle eskisinden daha iyi, yarın ise bugünden çok daha iyi  olacaktır.” 
 
Editör: Haber Merkezi