Özkal: “Miraç, ülkemize ve İslam Alemine hayırlar getirsin”

Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal; kandilin tüm İslam Alemi ve vatandaşlara hayırlar getirmesini temenni ettiğini söyledi.
Miraç Kandili’nin, insanın kendi iç dünyasına yolculuk yapmasına vesile olan; pek çok ilahi hikmet ve bereketi barındıran özel bir gece olduğunu ifade eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, tüm inananların Miraç Kandili’ni tebrik etti. Kandilin dargınların barışması, nefislerimizin terbiye edilmesi ve hayat muhasebesinin yapılması için önemli bir fırsat olduğuna değinen Milletvekili Hatice Özkal, “Miraç, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.) efendimizin, Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksâ’ya oradan da Yüce Yaratan’ın huzuruna hikmet dolu yolculuğudur. İsra Suresi’nde bu manevi yolculuk; “Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.” şeklinde anlatılmıştır. Bir arınma ve yüce Allah’a yükselme olan Miraç, biz inananlara arınma, erdeme ulaşma ve Allah’a kul olmanın yolunu göstermektedir.” şeklinde konuştu.
Miraç’ın Müslümanlar için bir müjde olduğunu da hatırlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal şu ifadelere kullandı, “Yüce Allah’ın kendisine ortak koşmayanların günahlarının bağışlanacağını Miraç gecesinde müjdelemiştir. Bu açıdan bu kutlu gecenin, insanımızın kalplerine ışık saçması ve manevi değerlerimizin hatırlanmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Kandil gecesinde; Yüce Rabbimize açılan ellerin, yakaran dillerin ve edilen duaların kabul olmasını temenni ediyor, ülkemize ve bütün İslam Alemine; birlik, beraberlik, huzur ve barış getirmesini Cenab-ı Hak’tan diliyorum. Tüm vatandaşlarımızın Miraç Kandilini bir kez daha tebrik ederim.”
 
Editör: Haber Merkezi