Özkal, ‘Kandil, Peygamberimizin yaşamı ve ilettiği mesajın hatırlanması için bir vesile’

MevlidKandili’ni bu yıl 29 KasımÇarşamba gününü 30Kasım Perşembe’ye bağlayan gece idrak edileceğini hatırlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, MevlidKandili’nin Hz. Muhammed’in (SAV) yaşamı ve ilettiği mesajın hatırlanması için bir vesile olduğuna değindi. Müslüman coğrafyasında kan ve gözyaşının durmadığını hatırlatarak son olarak Mısır’da camiye yapılan terör saldırısında 305 Müslüman’ın şehit edildiğini ifade eden Özkal, Kandil’in tüm İslam Alemine huzur, barış ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.

Mevlid Kandili dolayısıyla yazılı açıklama yapan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal,tümkainata rahmet olarak gönderilen Resul-i Ekrem Hz. Muhammed’in (SAV) Mevlid Kandili gecesi dünyaya geldiğini hatırlattı. Kur’an-ı Kerim’de “Size öyle bir peygamber gelmiştir ki, sıkıntıya uğramanız ona ağır gelir. O size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatli ve merhametlidir (Tevbe-128)” diye buyrulduğunu vurgulayan Milletvekili Özkal, “Yüce Kitabımızda; Efendimizin (SAV), tüm alemlerePeygamber olarak gönderildiği, ‘Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik. (Enbiya-107)’ şeklinde açıklanmıştır. Allah’ın rahmeti olarak tüm canlılara iyilik ve kurtuluş yolunu göstereceği müjdelenen Peygamber Efendimiz; bizlere, ahlakı, merhameti, bağışlamayı, adaleti, dostluğu, komşuluğu, kardeşliği ve sevgiyi öğretmiştir. Haksızlıklara ve zalimlere direnmeyi, mazlumları, yetimleri ve güçsüzleri korumayı, akrabayı ve komşuyla yakından ilgilenmeyi bizlere öğütleyen Peygamber Efendimiz, tüm insanlığa öldürmek yerine yaşatmayı, kin tutmak yerine merhametli olmayı, kavga yerine barışı ve sevgiyi aşılamıştır. Her ne kadar hayatımızın her anında Peygamber Efendimizin; yaşayışını, hadis-i şeriflerini ve mesajlarını aklımızdan çıkarmamız gerekse de Mevlid Kandili; Resul-i Ekrem Efendimizin hayatı ve mesajlarını yeniden hatırlamak, bir kez daha düşünmek ve layıkıyla anlamak için eşsiz bir fırsattır.” dedi.

MevlidKandilinin tüm Müslümanlara ve Türkiye’ye rahmet ve huzur getirmesini dilediğini anlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Müslümanların akan kan ve gözyaşı durması için dua edilmesini temennisinde bulundu. Kandilin hayırlara vesile olmasını dileyen Özkal, “Peygamber Efendimizle gelen vahyin ışığı, tüm kainatı ve bütün inananların gönüllerini aydınlatmıştır. Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in uygulayıcısı olan Peygamber Efendimiz; insanlara güzel ahlâk dersi vermiş, onları Allah’ın razı olacağı ahlak düşüncesi içerisinde yetiştirmiştir. ‘Ben;ancak güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim’ hadisinde de ifade ettiği üzere Peygamber Efendimizin, ahlak anlayışı Kur’an-ı Kerim’in öğüt ve yasaklarını yaşamında uygulamasıyla açıklanabilecek Kur’an ahlakıdır. Başkalarına öğütlediği kuralları ilk önce kendi yaşamında uygulayarak, ahlak anlayışını tüm topluma yayan Peygamber Efendimizin; güvenilirliği, hak ve hukuku her zaman gözetmesi, insanlara değer vermesi, hoşgörüsü ve sabırlı mizacı da bu ahlakın bir yansımazıdır. Bir kez daha bu gecenin; gönüllerimizi aydınlatan Peygamber Efendimizin hayatımıza rehber olması, O’nun ahlak, yol göstericiliği ve öğretilerini örnek almamıza vesile olmasını diliyorum. Müslüman coğrafyasında akan kan ve gözyaşı son bulması tek temennimizdir. Son olarak Mısır’da camiye yapılan terör saldırısında 305 Müslüman kardeşimiz şehit edildi. Bu gece dua edecek tüm vatandaşlarımızdan, Müslüman coğrafyasındaki bu acıların son bulması için dua etmelerini rica ediyorum. Ülkemiz, milletimiz, gönül coğrafyamız ve bütün dünyaya MevlidKandili’nin barış, huzur ve mutluluk getirmesini yüce Rabbimizden niyaz ediyor, tüm vatandaşlarımızınMevlidKandili’ni en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi