Özkal: “Kadın istihdamı cinsiyet eşitsizliğinin son bulması açısından önemli”
 
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun 7’nci kuruluş yıl dönümü etkinliğine katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, kadınların çalışma hayatına katılmasının sağlanmasının fırsat eşitliğinin gerçekleştirilmesi açısından önemli olduğunu söyledi.
 
 AK Parti hükümetlerinin kadın istihdamını artırma yönünde önemli hizmetlere imza attığını ifade eden Milletvekili Özkal, seçim sonrası gerçekleştirilen düzenleme ile iş hayatındaki kadınlara doğum sonrası pek çok hak tanındığını hatırlattı. Komisyonun çalışmaları hakkında bilgi veren Özkal, eşitsizliğe uğrayan kadınların komisyona başvurabileceğini de anlattı.
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun Üyesi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal; TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen komisyonun 7’nci kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı. Törende örnek sosyal sorumluluk projelerindeki etkisinden dolayı Dilek Sabancı'ya, KOSGEB girişimcisi Gülfer Kızılçay'a, sağır ve dilsiz piyanist Esra Ceren Karayaka ile ilk ve tek kadın karakol komutanı Şenay Haydar'a ‘farkındalık’ plaketi verildi.
Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun, TBMM çatısı altında önemli ve takdirle karşılanması gereken çalışmalar yaptığını söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu törende yaptığı konuşmada, “Kadın, yaşadığımız dünyanın bir gerçeğidir. Sahip olduğumuz kültürel değerler bizim bu gerçeğe bakışımızı daha anlamlı kılmaktadır. Bu değerleri yaşatmak, arzu ettiğimiz medeniyet çizgisini yakalamak öncelikli hedefimizdir. Gelecekte kadın sorunlarının önüne geçmede, öncü kadınlar yetiştirmede kız çocuklarımızın ana okulundan itibaren eğitimlerini tamamlamaları, istihdamı ve istihdamı kolaylaştırıcı iş gücüne sahip olmaları çok önemlidir. Çünkü eğitim her işin başı, sorunların çözümünde de atılması gereken ilk adımdır.” dedi.
Tören sonrası basın mensuplarına açıklamalar yapan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal; komisyonun kadın erkek fırsat eşitliğine ilişkin uygulamaların incelenmesi ve denetlenmesinin yanı sıra eşitlikle ilgili ulusal ve uluslararası gelişmeleri izleme görevini de üstlendiğini söyledi. Komisyonun cinsiyet eşitsizliğinin önlenmesi adına yasa teklifleri hazırlamakla yetkili olduğunu da aktaran Hatice Özkal, “Kadına yönelik her türlü hak ihlalleri, ayrımcılık ve şiddet gibi konularda yapılan başvurular komisyonda incelenmektedir. Vatandaşlarımız bu konudaki şikayetlerini dilekçe ile bizlere iletebilirler. Eşitsizliğin önlenmesi ile ilgili kanun teklif ve yasalarını inceleme ve hazırlama görevini de üstlenen komisyonumuz ‘Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Sağlamaya Yönelik Ortamın Desteklenmesi Projesi’ni de pek çok kuruluşlarla  işbirliği halinde uygulamaktadır.” şeklinde konuştu.
AK Parti’nin kadın erkek arasındaki eşitsizliği ortadan kaldırmak adına pek çok yasal düzenlemeyi hayata geçirdiğini hatırlatan Milletvekili Hatice Özkal, yasal düzenlemelerin yanı sıra farkındalık oluşturulması, bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarının da yapılacağını aktardı. 1 Kasım seçimleri sonrası TBMM’de kabul edilen ilk yasal düzenlemelerden birinin çalışan kadınların haklarına yönelik olduğunu hatırlatan Özkal sözlerini şöyle tamamladı, “AK Parti 2010-2014 döneminde 1,5 milyon kadınımıza yeni iş imkânı sağladı. Kadın istihdamın artması ile ilgili çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Bu kapsamda yeni yılın başıyla ilgili önemli kararlar alınmış, doğum yapan çalışanlarımıza pek çok hak tanınmıştı. Kadın erkek eşitliği ve buna bağlı cinsiyet ayrımcılığı ile ilgili her türlü yasal düzenleme gerçekleştirilmesi için çalışmalar devam edecek. Başbakanımızın daha önce açıkladığı gibi halkımızın bu konuyla ilgili bilinçlendirilmesi ve şiddet gibi konularda eğitimi gibi çalışmalar da gerçekleştirilecek.”
 
 
Editör: Haber Merkezi