Özkal, “İstiklal Marşı, vatan sevgisiyle dolu bir kahramanlık destanı”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, İstiklal Marşı'nın 95’inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. İstiklal Marşı'nın, Türk Milleti’nin en zor zamanlarındaki duygu ve hislerle yazıldığını hatırlatan Hatice Özkal, milli birlik ve beraberliği en güzel şekilde yansıtan İstiklal Marşı’nın vatan sevgisiyle dolu bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

İstiklal Marşı ile Türk Milletinin özgürlük, Vatan ve Bayrak sevgisini anlatan Mehmet Akif Ersoy'un; gelecek nesillere, en kutsal değerlerin nasıl korunacağını gösterdiğini de belirten AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, “Aziz Türk Milletinin büyük bir inanç, azim ve fedakarlıkla vermiş olduğu İstiklal mücadelesini, muhteşem bir Vatan ve Bayrak sevgisiyle yoğurarak bizlere aktaran Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Şavaşı ruhunu da mısralarına aktarmıştır. İstiklal Marşı, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün en kutsal değerlerinden biridir. Vatan ve millet aşkını canlarından üstün tutan kahraman Ecdadımızın; azmi, kararlılığı, Vatan sevgisi, Bayrak aşkı, İman ve inancı ile fedakarlığı İstiklal Marşı’nda gelecek nesillere aktırılmıştır.” dedi.

İstiklal Marşı’nı Mehmet Akif’in Türk Milleti’ne armağan ettiğini hatırlatan Özkal, “Milletimiz malı, mülkü, canı neyi varsa Kurtuluş mücadelesine büyük bir fedakarlıkla katmıştır. Milletimiz, vatan ve özgürlük uğrunda bir an olsun düşünmeden hayatını ortaya koymuştur. Bir milletin yok olma pahasına ortaya koyduğu eşsiz mücadelenin ilhamıyla kaleme aldığı İstiklal Marşı’nı; ‘Milli Şairimiz’ Mehmet Akif Ersoy,  yine Aziz Milletimize armağan etmiştir. Bu armağan; hem bizlere hem de gelecek nesillere her bir satırı ile yol göstermektedir. İstiklal Marşı’nın kabulünün 95’inci yıldönümü vesilesiyle Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, Kurtuluş mücadelemizin tüm kahramanlarını şükran, rahmet ve minnetle anıyorum.” şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi