Özkal: “Gençlere inanıyor ve güveniyoruz”
 
Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı’nın Afyonkarahisar'da düzenlediği Gelişim Kampı'na katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü gençlerin sürdüreceğini vurguladı. Tüm terör örgütü ve hainlerin birlik olarak Türkiye’ye saldırdığını hatırlatan Milletvekili Özkal, Türkiye’nin gelişimini durdurmak isteyenlere karşı gençlerden birlik ve beraberlik içinde kendilerini daima geliştirmelerini istedi. 
 
Afyonkarahisar’da Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı’nca gerçekleştirilen ‘Gelişim Kampı’na katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Balıkesir, Aydın ve Afyonkarahisar’dan gelen AK Partili gençlerle bir araya geldi. Balıkesir ve Aydın’dan gelen AK Gençlere Afyonkarahisar’a hoş geldiniz temennisinde bulunan Milletvekili Hatice Özkal, kampın hem gelişim hem de AK Partili gençlerin birbirini tanıması açısından oldukça yararlı olduğunu söyledi. Türkiye’nin AK Parti’yle kutlu bir yürüyüşe başladığını hatırlatan Milletvekili Özkal, “Cumhurbaşkanımız ve Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkemizi geleceğe taşıma hedefiyle yola çıktık. Türkiye’yi yeniden en büyük ve en güçlü devletlerden biri haline getirme hedefinde olduğumuz bu kutlu yürüyüşte, ülkemizin ve partimizin önüne hep engeller çıkarıldı. Terör eylemleri, darbe girişimleri ile ülkemizi engellemeyenler farklı senaryoları harekete geçirdi. Tüm senaryolara ve oyunlara dik duran; Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve aziz vatandaşlarımız, hainlerin kirli planlarına ‘dur’ demiştir. Bu kutlu yürüyüşü bizlerden sonra siz gençler devralacaksınız. Kendinizi ülkeniz, milletiniz ve tüm mazlumlar için geliştirmelisiniz. Siz gençler hem Türkiye’nin hem de ümidini Türkiye’ye bağlamış tüm mazlum milletlerin umudu, geleceğisiniz. Eğitim kampında kuracağınız dostluk ve tanışıklıklar; gelecekte aynı yolda yürüyeceğiniz dava arkadaşlarınızı tanımanız, dostluklar kurmanız adına önemli bir vesile olacaktır.” dedi.
Hain ve kanlı darbe girişiminin ardından tüm terör örgütlerinin işbirliği yapmışçasına sırayla ve aralıksız Türkiye’ye saldırdığını hatırlatan Milletvekili Hatice Özkal, 15 Temmuz gecesi Türkiye ve tüm dünyanın Türk gençlerinin kararlılığı ve cesareti ile ölüme meydan okuduğunu gördüğünü anlattı. Hain darbe girişimi sırasında pek çok genç olduğunu kaydeden Özkal şu ifadeleri kullandı, “Kendi ülkesine ve vatandaşlarına saldırma hainliğini gösteren vatan haini FETÖ mensuplarının kalleş saldırısı halkımız el birliğiyle dur demiştir. Yıllardır medyanın ‘apolitik’, ‘siyasetle ilgilenmiyor’ diye eleştirdiği gençlerimiz; demokrasiye sahip çıkma adına tankların altına yatma hatta kurşunlara, uçaklara, bombalara göğsünü siper etme cesaret, kararlılık ve fedakarlığını göstermiştir. Darbe gecesi pek çok gencimiz ya şahadet şerbetini içti ya da gazi oldu. Şehit düşen gençlerimiz arasında 18 yaşından küçük 15-16 yaşında şehit düşen kardeşleriniz, ülkemizin ve demokrasimizin geleceği için hiç düşünmeden can verdiler. Vatan görevini yaparken, bölücü teröristlerin hain saldırılarıyla hayatını kaybeden yaşıtınız kahraman askerlerimizi, kalleşlerin bombalarla katlettiği minicik çocukları ve demokrasi şehitlerini hiç unutmamanızı rica ediyorum. Onlar ülkemiz adına en büyük fedakarlığı yaparak can verdiler. Bizlerden sonra ülkemizi büyük ve güçlü yarınlara taşıma görevini siz gençler üsteleneceksiniz. Birlik ve beraberliğinizi hiçbir zaman bozmadan, aranızda fitne ve fesat girmesine izin vermeden; ülkemizi çok daha güçlü ve ferah olduğu günlere taşıyacağınıza inanıyor ve sizlere güveniyoruz.”
Konuşmasının ardından gençlerle sohbet de eden Milletvekili Hatice Özkal, gençlerin hatıra fotoğrafı çektirme isteğini de geri çevirmedi. Toplu hatıra fotoğrafının yanı sıra Balıkesir ve Aydın’dan gelen AK gençler Özkal’la bol bol fotoğraf çektirdi. 
 
Editör: Haber Merkezi