Özkal, “Gazilerimize minnet ve şükran borçluyuz”
 
Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Türkiye’nin şehit ve gazilerin fedakarlığıyla bugünlere geldiğini söyledi.
 
Türk tarihinin; vatan, millet ve bayrak sevgisiyle can veren şehitlerle ve kan veren gazilerle dolu olduğunu hatırlatan yayınlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal; Türkiye’nin, şehit ve gazilerin fedakarlığı sayesinde bugünlere ulaştığını belirtti. Gazi ve şehitlerin, Türkiye’nin ilelebet sürecek varlığının sembolü ve güvencesi olduğunu hatırlatan Milletvekili Hatice Özkal, “Bizleri düşmanlarımızdan üstün ve güçlü yapan en önemli farkımız inancımızdır. ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ düşüncesiyle binlerce yıldır şehit ve gazilerimiz, kutsal değerlerimiz için can ve kan vermektedir. Orta Asya’dan Anadolu’yu yurt edindiğimiz Malazgirt’e, Viyana kapılarından yeniden Plevne’ye, diriliş ruhunu yaşadığımız Çanakkale, Sarıkamış, Kut’ül Ammare’den Büyük Taarruz’a, Kore ve Kıbrıs’tan terörle mücadeleye tüm şehit ve gazilerimize millet ve şükran borçluyuz.” dedi.
Türk halkının kutsal değerleri uğruna can ve kan vermeye koşarak gittiğinin 15 Temmuz’da bir kez daha görüldüğünü vurgulayan Milletvekili Hatice Özkal, “Aziz Milletimiz; inancı, vatanı, milleti ve Ay Yıldızlı Bayrağımız uğruna şehit ve gazi olmak için hiçbir zaman tereddüt etmemiştir. 15 Temmuz gecesi içimizdeki hainlerin, kirli planlarına dur diyen kahraman vatandaşlarımız, şehit ve gazi olacaklarının bilinciyle bir an olsun tereddüt etmeden kendilerini tankların, topların, uçakların ve mermilerin önüne atmıştır. Her biri şehit ve gazi olabileceğini bilincindeki kahraman vatandaşlarımız, yakınlarıyla helalleşerek evlerinden ayrılmış, ağır silahlara karşı ellerinde sadece bayraklarıyla eşsiz bir vatanseverlik göstermişlerdir. Hastanede ve evlerinde ziyaret ettiğim kahraman vatandaşlarımız, bugün olsa yine hiç tereddüt etmeden gazi olmaya gideceklerini söylemişlerdir. Ülkemizin bugün komşularından daha kötü durumda bir ülke olmaması ile hala demokratik ve özgür bir ülkede yaşayabiliyor olmamız, şehit ve gazilerimiz sayesindedir.” şeklinde konuştu.
Gazilerin yaptıkları büyük fedakarlığın her an hatırlanması ve buna göre hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Hatice Özkal, toplumun tüm kesimlerinin gazilere gereken hassasiyet ve saygıyı göstermesi gerektiğini anlattı. Gazilerin, toplumun içindeki sessiz ve gururlu kahramanlar olduğunu vurgulayan Özkal sözlerini şöyle tamamladı, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, ‘Gazi’ unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, bu duygu ve düşüncelerle tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”
 
 
Editör: Haber Merkezi