Özkal, Gazeteciler Günü’nü kutladı
 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, basınsız bir demokrasinin düşünülmesinin imkansız olduğunu söyledi. 15 Temmuz darbe kalkışması sırasında basının demokrasiden yana tavır aldığını hatırlatan Milletvekili Özkal; basın kuruluşlarının toplumu kutuplaştırmayan, birlik ve beraberlikten yana olması gerektiğini anlattı.
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında tüm basın mensuplarının gününü kutladı. Bağımsız ve özgür basının demokratik bir hukuk devletinin en önemli öğelerinden biri olduğunu hatırlatan Milletvekili Hatice Özkal, Türk basınının 15 Temmuz gecesi başarılı bir demokrasi sınavı verdiğini hatırlattı. Büyük hedeflere emin adımlarla yürüyen Türkiye'ye karşı, terör örgütlerinin işbirliği halinde saldırdığını vurgulayarak, bu süreçte gazetecilere büyük görev düştüğünü ifade eden Özkal, "FETÖ/PDY terör örgütünün hain, kanlı ve alçak darbe kalkışmasının önlenmesinde basının büyük bir görev üstlenmiştir. Basınımızın büyük bölümü demokrasiden yana almıştır. Tankların, uçakların, kurşunların önüne göğüslerini siper ederek 'darbeye dur' diyen aziz ve Kahraman vatandaşlarımızın; sokaklara ve meydanlara dökülmesinde basın kuruluşlarımız kritik bir görevi üstlenmiştir. Cumhurbaşkanımızın demokrasiye ve halka inancı ile ilgili mesajının iletilmesi ile Başbakanımızın bunun hain bir kalkışma olduğunu hızla halkımıza aktaran basın kuruluşlarımız demokrasiden yana tavır almıştır. Bağımsız ve özgür Türk basını demokratik bir hukuk devletinin en önemli öğelerinden olduğunu 15 Temmuz ve sonrası süreçte kanıtlamıştır. Bu konuda büyük bir sorumluluk üstelenen tüm basın kuruluşları ve tüm gazetecilerimizi bir kez daha kutluyorum. Hain darbe girişiminin hemen sonrasında terör örgütleri ortaklaşa ve nöbetleşe ülkemize, vatandaşlarımıza ve emniyet kuvvetlerimize karşı alçakça saldırılar başlatmıştır. Ülkemizi güvensiz ve istikrarsız bir ortamda göstermeyi, halkımızı korkutma ve kutuplaştırmaya yönelik bu kalleş saldırılara karşısında da gazetecilerimize büyük bir görev düşmektedir. Toplumu kutuplaştırmayan, terör örgütlerinin saldırılarının amaçlarına ulaşmasına izin vermeyen, birlik ve beraberlikten yana yayın yapılması gazetelerin üzerlerine düşen toplumsal sorumluluğun bir gereğidir." şeklinde konuştu.
Terör örgütleri FETÖ/PDY ve PKK'nın gazetecilik kisvesi altında Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde Türkiye aleyhinde yayınlar yaptığına değinen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, terör örgütlerinin sözcülüğünü yapanların gazeteci olarak nitelendirilmesinin tüm gazetecilere birer hakaret olduğunu ifade etti. Türkiye'de hiç kimsenin gazetecilik yaptığı için suçlanmadığını ya da yargılanmadığını hatırlatan Milletvekili Hatice Özkal, "17-25 Aralık darbe girişiminde FETÖ/PDY terör örgütünün uzantısı basın kuruluşları; iftiralarıyla hükümetimizi, AK Parti'yi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldılar. AK Parti'yi en hassas  olduğu yolsuzluk konusunda suçlayarak, aziz milletimizi kandırmaya çalıştılar. Hangi odaklara hizmet ettiği belirsiz kimi sözde gazeteciler MİT TIR'larıyla ile vatana ihanet belgelerini oluşturdular. Bununla da yetinmeyen örgüt uzantıları özellikle yurt dışından yönettikleri sözde haber internet siteleri ve farklı sosyal medya araçlarıyla, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında halkı yanıltmaya, evde kalmaya ve darbe kalkışmasına destek bulmaya çalışmışlardır. Bugün yurt dışına kaçarak, iftira ve yalanlarıyla yabancı kamuoyunu etkilemeye çalışan hainleri; gazeteci olarak nitelemek, Türkiye'deki vatansever ve demokrasi yanlısı gazetecilere hakaret etmektir. Türkiye'de gazetecilik faaliyetleri nedeniyle insanlar suçlanmamakta, yargılanmamaktadır. Yargılanan ya da tutuklu bulunanlar, ya terör örgütleri üyesi olmakla ya da onlarla irtibatlı oldukları gerekçesiyle yargılanmaktadır. Unutulmamalıdır ki; terör örgütü üyesi olmak, her meslek gurubu için aynı yaptırıma maruz kalmayı gerekmektedir.  Bu açıdan Türkiye'yi karalayan bu iftiralara en iyi cevabı, yine gazeteciler ve basın meslek örgütleri verecektir." dedi.
Türkiye'de son dönemde gazete ve gazetecilerin haklarına yönelik pek çok düzenleme yapıldığını vurgulayan Milletvekili Hatice Özkal, Afyonkarahisar'da da gazetecilere TOKİ'den ev sahibi olma imkanı sağlandığını hatırattı.  Gazetecilerin imkanlarının iyileştirilmesiyle ilgili çalışmaların devam edeceğini aktaran Özkal sözlerini şöyle tamamladı, "Gazetecilerin sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri hayat şartlarına ve çalışma ortamlarına kavuşturulması; basınımızı ve demokrasimizi daha da güçlü hale getirecektir. Yerel gazetelerin korunmasının yanı sıra yerelde çalışan gazetecilerin meslek güvencelerinin korunması amacıyla Basın İlan Kurumu aracılığıyla pek çok düzenleme yapıldı. Afyonkarahisar'da da TOKİ aracılığıyla pek çok basın emekçimiz ev sahibi oldu. Bu imkandan faydalanmayan gazeteciler için yeni fırsatlar sağladık. Benzer çalışmaları da sürdürüyoruz. Basın kuruluşlarımız gelişip, güçlendikçe gazetecilerin de imkanlarının artacağı inancıyla basın kuruluşlarımıza yönelik destekleri elimizden geldiğince sürdüreceğiz"
 
Editör: Haber Merkezi