Özkal Fransa’da hemşehrileriyle buluştu

Erdoğan ve AK Parti’ye verilecek her bir oy, Türkiye’nin sağlam geleceğine verilmiş bir destektir

Fransa’da sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında gurbetçi vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Bordeaux kentinde çoğunluğu Emirdağ ve Gömülülerden oluşan Ak Partili kadınlarla buluştu. Her geldiklerinde Emirdağ, Afyonkarahisar ve Türkiye’ye yapılan yatırımlarla karşılaştıklarını anlatan gurbetçilerle sohbet eden Milletvekili Özkal, gelişim ve kalkınmanın devam edebilmesi için istikrarın devam etmesi gerektiğini anlattı.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında gittiği Fransa’da yüzlerce gurbetçi ve Afyonkarahisarlı’yla buluştu. Ziyaretlerinin ikinci gününü Limoges şehrindeki DİTİB Camisinde düzenlenen iftarla tamamlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, iftara katılan Türklerle kucaklaştı. Bölgede yaşayan gurbetçilerin yoğun ilgi gösterdiği iftarda masalar dolarken yerlere de sofra kuruldu. İftarda Ramazan’da gurbetteki Türklerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti anlatan Milletvekili Hatice Dudu Özkal, masa masa sofra sofra kucaklaştığı gurbetçilerle tek tek sohbet etti. Memleketlerini sorarak sohbet ettiği Türklerin bir ihtiyaç ve istekleri olup olmadığını da soran Milletvekili Özkal, birlik ve beraberliğin önemini anlattı. Konuşmasında Türkiye’nin 24 Haziran’da sadece gelecek 5 yılını değil onlarca yıllık kaderini etkileyecek önemli bir seçim yapılacağını anlatan Milletvekili Özkal, “24 Haziran’da Türkiye’nin onlarca yıllık belki 50-100 yıllık kaderinin oylanacağı bir seçim olacak. Bu bağlamda bir tarafta yerli ve milli Türkiye’yi savunan, güçlü, kendi ayakları üstünde duran, söz sahibi bir Türkiye hayali Kuran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, diğer tarafta ise batıdaki Türkiye karşıtlarının ağzıyla konuşan muhalefet var. Burada hem Türkiye’deki vatandaşlarımıza hem de siz gurbetteki vatandaşlarımıza ‘vakit Türkiye vaktidir’ demek düşüyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye verilecek her bir oy, Türkiye’nin sağlam geleceğine verilmiş bir destektir” dedi.

Fransa temaslarının üçüncü gününde Bordeaux kentinin SteEulalie bölgesinde çoğunluğu Emirdağ ve Gömülülerden oluşan AK Partili kadınlarla kucaklaşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal,hasret giderdiği Afyonkarahisarlı kadınlara Gömü, Emirdağ ve Afyonkarahisar’da yapılan yatırımları anlattı. Türkiye’ye her geldiklerinde Emirdağ, Afyonkarahisar ve Türkiye’ye yapılan yatırımlarla karşılaştıklarını anlatan gurbetçiler, Türkiye’nin hızlı değişim ve dönüşümünün her seferinde kendilerini bir kez daha şaşırttığını söylediler. Cumhurbaşkanlığı öncülüğündeki AK Parti kadrolarının Türkiye’nin refahı ve gelişmesi için gece gündüz proje ve iş ürettiğini hatırlatan Milletvekili Hatice Dudu Özkal, “Biz iş ve proje üretirken; muhalefet yatırımları durduracağını yapılmış yatırımları yıkacağını söylüyor. Ayrıca insan refah ve gelişime çabuk alışıyor. Ama siz dışarıda yaşayan ülkedeki değişimi her an göremeyen vatandaşlarımızın yatırımlarla, kalkınmayla şaşırmanız ve övünmeniz normaldir. Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımız AK Parti hükümetleriyle refaha ulaştı. Eskiden duble yolların olmadığı, hızlı trenlerinin havalimanlarının az olduğu dönemde bitmeyen yolculukları, pislik içinde koğuş sistemli hastaneleri hatırlayan kalmadı. Çünkü AK Parti insanımıza hak ettiği çağdaş yaşam seviyesini sundu. Ancak insanımız zaman zaman bu yatırımları unutuyor. Siz değişimleri dışarıdan gören vatandaşlarımız, Türkiye’de eş dost akrabanıza da burada Türkiye aleyhinde söylemde bulunanlara da bunları anlatmalısınız. Güçlü Türkiye için, gelişim ve kalkınmanın devam edebilmesi için istikrarın devam etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Aquitaine Bölge Başkanlığı Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Alper Işık’la birlikte Brive şehrinde UID(Union International Democrate) BriveŞubesi’ni ziyaret eden Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, teşkilat çalışmaları konusunda tecrübelerini anlattı. Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Milletvekili Özkal, fikir ve önerilerini paylaştı. Teşkilatın siyasi partilerin en büyük gücü olduğunu hatırlatan Özkal, teşkilatın bir amaçla bir araya gelmiş insanların ötesinde bir kardeşlik buluşması olduğunu anlattı. Sıcak ve samimi ortamda geçen sohbet toplantısında Milletvekili Özkal, gurbetteki Türklerin birlik ve beraberliğinin önemine de değindi.

Editör: Haber Merkezi