Özkal: “Büyük fetih, tarihimizin gurur günüdür”

İstanbul'un fethinin 563’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal; çağ kapatıp, çağ açan İstanbul’un Fethi’nin Türk ve İslam tarihinin gurur günü olduğunu anlattı. Özkal, Malazgirt’ten İstanbul’un fethine, Çanakkale ve Büyük Taarruz’dan terörle mücadeleye tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını söyledi. 
İstanbul’un fethinin; Avrupa ve dünya tarihinin akışını değiştirdiğini hatırlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal; Türk milletin en muhteşem zaferlerinden birisi olan İstanbul’un Fethi’nin, Türk ve İslam tarihinin gurur günü olduğunu belirtti. Türk gençlerinin içlerindeki gücü fark etmesi açısından İstanbul’un fethindeki; kararlılık, güç ve azmin anlaşılmasının önemli olduğunu vurgulayan Özkal, “İstanbul’un fethi, Peygamber Efendimizin (S.A.V) fethi müjdeleyen Hadis-i Şerifi ile apayrı bir öneme kavuşmuştur. Aşılmaz surlara, denize çekilen zincirlere, yardıma gelen Haçlılara rağmen yılmayan Fatih Sultan Mehmet’in kararlılığı, gemileri karadan yürüten zeka ve azmi gençlerimize; istedikleri zaman başaramayacakları hiçbir şey olmadığının da en önemli kanıtıdır.” dedi.
Türkiye’nin daha güçlü yarınlara ulaşması için herkese görev düştüğünü ifade eden AK Parti Milletvekili Hatice Özkal; Türkiye’nin her geçen gün kendine daha fazla yeterek; gelişip ve güçlendiğini anlattı. Türkiye’yi; 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine gençlerin taşıyacağını hatırlatan Özkal, “Öncelikli hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ecdat mirası ülkemizi; dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına taşımak. Umut ederim ki; gençlerimiz, ülkemizi İstanbul’un fethinin 600’üncü yılına dek dünyanın yeniden en büyük gücü haline getirecektir. Son dönemde büyük bir gelişim ve dönüşüm yakalayan ülkemizin, AK Parti öncesi yüzde 20’nin altında olan yerli savunma sanayi artık yüzde 70’e ulaşmıştır. Fatih Sultan Mehmet’in; İstanbul’un fethi için planlarını bile kendisi çizdiği, dev toplardan yüzyıllar sonra yeniden kendi silahlarımızı, tanklarımızı, toplarımızı, insansız hava araçlarımızı; AK Parti’yle birlikte kendimiz üretmeye başladık” şeklinde konuştu.
İstanbul’da fethin ardından; farklı din, dil ve etnik kökenlerden insanların yüzyıllardır barış içinde yaşadığını hatırlatan Milletvekili Özkal sözlerini şöyle tamamladı, “İstanbul’un fethinin ardından şanlı ecdadımız tüm dünyaya Türk hoşgörüsünü göstermiştir. Bugün de savaş nedeniyle ülkemize sığınmak zorunda kalan Suriyeli kardeşlerimize ev sahipliği yapan ülkemiz, tüm dünyaya insanlık dersi vermektedir. İstanbul’un fethinin yıldönümü dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet ve şanlı ordusu ile birlikte Malazgirt’ten Plevne’ye, Çanakkale’den Kut'ül Ammare’ye, Büyük Taarruz’dan Kore’ye, Kıbrıs’tan terörle mücadeleye tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum.” 
 
Editör: Haber Merkezi