Özkal: “Afyon spora damga vurmaya başladı”

Afyon Belediyespor Voleybol takımının Erkekler Voleybol 1. Ligi'ne yükselmesini tebrik eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, başta voleybolcular, teknik ekip ve kulüp yönetimi ile Kulüp Başkanı Abdullah Aydoğan ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı canı gönülden kutladığını söyledi.
Erkekler Voleybol 2’inci Ligi’nde oynanan, 1’inci Lige yükselme karşılaşmaları finalinde; önce Gümüşhane Torul Gençlik'i 3-1, daha sonra Düzce Belediyespor’u 3-0'la geçerek, Erkekler Voleybol 1’inci Ligi'ne yükselmeyi garantileyen Afyon Belediyespor’un çok büyük bir başarı elde ettiğini söyleyen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Afyonkarahisar’ın adını profesyonel liglere taşınması noktasında emeği geçen herkese teşekkür etti.  Afyon Belediyespor’un Afyonkarahisar’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inandığını belirten Özkal, “bu başarı sadece sportif bir yükselme olarak algılanmamalıdır. Artık tüm Türkiye 1’inci Lig’de Arkas, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Halkbank gibi Türk voleybolunun en büyük takımlarıyla mücadele eden Afyon Belediyesporumuzu izleyecek. Türkiye’nin önde gelen takımları Afyonkarahisar’a gelecek. İlimizde oynanacak maçları voleybol seyircileri televizyonlarından izledikçe Afyonkarahisarımızın tanıtımı yapılmış olacak.” şeklinde konuştu.
Afyonkarahisar’ın son dönemde yakaladığı sportif başarılarda hem AK Parti hükümetlerinin hem de İl Genel Meclisi ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin büyük payı olduğunu hatırlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Afyonkarahisar’ın sporun her alanda en iyi yerlerde olması için AK Parti Milletvekillerinin ellerinden gelen her türlü desteği vermeyi sürdüreceklerini ifade etti. Başarının tesadüf olmadığını arkasında büyük bir emek olduğunu kaydeden Özkal, “Voleybolcularımıza ellerine, kollarına, emeklerine sağlık. Hem sporcularımızı hem teknik ekibimizin başarılarının devamını diliyorum.  Ancak sadece 3 yıllık bir kulübü, voleybolun zirvesine taşıyan, kulüp için gece gündüz emek veren Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ve Kulüp Başkanımız Abdullah Aydoğan’ın büyük emekleri unutulmamalı. Ayrıca takımı her hafta tribünde destekleyen cefakar taraftarımız da başarıda pay sahibidir. Tüm Afyonkarahisarlılar adına emeği geçen herkese bir kez daha teşekkürlerini sunarım. Görevi ne olursa olsun, AK Partililer; ‘Afyonkarahisar, sporda bir marka olacak’ dediğinde inanmayanlar oluyordu. Bu başarı, spora Afyonkarahisar damgasının ilk örneği, başlangıcıdır” dedi.
Sportif başarıların devamının geleceğine inandığını kaydeden Milletvekili Hatice Özkal, Bölgesel Amatör Lig 7’nci Grup’ta bitime haftalar kala şampiyonluğu garantileyen Afjet Afyonspor’un play-off’u da başarıyla geçerek Spor Toto 3’üncü Lige yükseleceğine inancının tam olduğunu ifade etti. Afjet Afyonspor’un yanı sıra Afyon Belediyespor Basketbol Takımının da play-off’a kalarak Spor Toto Basketbol Ligi için mücadele edeceğini ümit ettiğini kaydeden Özkal, hem Afjet Afyonspor'un hem de Afyon Belediyespor’un Afyonkarahisarlıların yüz akı olmayı sürdüreceğini vurguladı.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi