Özkal; “30 Ağustos, Aziz Milletimizin küllerinden doğuşudur”
 
30 Ağustos’ta Türk Milletinin küllerinden doğduğunu belirten AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal; Büyük Zafer’in, Türk tarihine altın harflerle yazılmış destansı bir zafer olduğunu ifade etti. Özkal, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferinin 94’üncü yıldönümünde; canlarıyla, kanlarıyla imkansızı başaran kahramanları,  rahmet ve minnetle andığını söyledi.
 
Malazgirt Zaferi’yle Anadolu’nun Türk yurdu haline geldiğini hatırlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal; Büyük Zaferin, Türkiye’nin işgalci düşmanlardan kurtarılmasının yanı sıra Anadolu’nun sonsuza kadar ‘Türklerin yurdu’ olarak sonsuza dek tescillendiği eşsiz bir tarih olduğunu  Türkiye Büyük Millet Meclisi ordularının Afyonkarahisar’da başlayan genel taarruzla imkansız olarak tarif edilen bir başarı elde ettiğini belirten Milletvekili Özkal, “Osmanlı İmparatorluğu’yla 3 kıtaya adalet ve huzur dağıtan milletimiz, her daim Anadolu ve Rumeli topraklarımızı asıl yurt olarak kabul etmiştir. Aziz Milletimizi kirli oyunlarıyla Anadolu’nun ortasında sıkıştıranlar, Türkleri 850 yıllık yurdu Anadolu’dan atma hedefiyle gizli planlar gerçekleştirmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Başkomutanlığı’ndaki TBMM ordularının kahramanları; Cumhuriyetimizin temellerini, 30 Ağustos’ta canları ve kanlarıyla atmıştır. Gazi Mustafa Kemal’in 25 Ağustos’ta Şuhut’ta son planlarını tamamladığı Büyük Zafer, askeri bir başarının ötesinde ülkemizin kurtuluş destanı olma özelliğini göstermektedir.  Düşmanın; ‘geçilmesi imkansız’, ‘aşılamaz’ dediği siperler, kahraman ecdadımızın; vatan sevgisi, imanı, inancı ve esarete boyun eğmeyen karakteri karşısında saatler içerisinde yerle bir olmuş, Afyonkarahisar toprakları; her karışı şahit kanıyla sulanmış kutsal topraklar haline gelmiştir. 30 Ağustos’ta işgal ve esaret altındaki tüm milletlere özgürlük ve bağımsızlık umudu veren Aziz Milletimiz, tüm dünyaya gücünü ve cesaretini bir kez daha göstermiştir” dedi.
Büyük Zafer’in; Türk Milletinin küllerinden doğuşu olduğunu vurgulayan Milletvekili Hatice Özkal, 30 Ağustos ruhunun Türkiye Cumhuriyeti’nin çimentosu olduğunu belirtti. Zafer’in büyük zorluklarla kazanıldığını belirten Milletvekili Hatice Özkal sözlerini şöyle tamamladı, “Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Gazze ve Kut-ül Amare’de küllerinden doğan şanlı ecdadımız, Gazi Mustafa Kemal’in; 19 Mayıs’ta Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşini; düşmanı yakıp kavuran bir yangın olarak Afyonkarahisar’a taşımıştır. Aç susuz yüzlerce kilometrelerce yol geldikten sonra dinlenmeden, Kocatepe’nin sarp kayalıklarını tırmanan Mehmetçikler; Başkomutan’ın emriyle koşar adım ölüme ve bağımsızlığa atılmışlardır. Çıplak ayakları ve düşmana göre yetersiz silahlarıyla, 5 günde şehit kanlarıyla destansı bir zafer yazan kahraman Mehmetçikler, Anadolu’yu sonsuza dek Türk vatanı olarak tescillenmiştir. Geleceğimizin teminatı gençlerimize en iyi şekilde anlatmamız gereken Büyük Zafer’in birlik ve beraberlik ruhuna her daim ihtiyacımız bulunmaktadır. 30 Ağustos Zaferi’nin 94’üncü yıldönümünde; Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kahraman ecdadımız ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” 
 
Editör: Haber Merkezi