Özel Kalem Müdürü Zengin'e, Veda Yemeği Verildi.
Afyonkarahisar Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü görevinden, Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü emrine tayin olan Metehan Zengin’e Afyonkarahisar Valiliği tarafından veda yemeği verildi.
Korel Termal Otelde verilen veda yemeğine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Tuğg. Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Müdürleri ve davetliler katıldı.
Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğünde görev yaparken Temmuz 2011’de Özel Kalem Müdür Vekilliğine getirilen ve bu görevden de Ağrı İl Emniyet Müdürlüğündeki görevine atanan Metehan Zengin, veda yemeğine katılan herkese teşekkür ederek; ”Bir büyüğümüzün yine böyle bir veda yemeğinde Sayın Valimiz şöyle demişti. ‘Bizden 100 sene önce yaşayanlar şu anda hayatta değiller. Ve bizde gelip geçici olduğumuz bu dünyada devamlı görevler alamayacağız. Dünya’da geçici kalabildiğimiz içinde bizlerde bir gün gideceğiz.’ İşte bizler görevlerimizde baki değiliz. Başka başka illerde, farklı farklı görevler alabiliriz. Her gelen gider, her yeni eskir düsturu ile buradan ayrılıyoruz.” dedi.
Şahsım olarak Sayın Valimizin okulunda okuduğumu ve önemli birçok kazanımlar elde ettiğimi belirtmek istiyorum diyen Metehan Zengin; “Kendi mesleğim olan emniyet görevlerinde ihtisas sahibiyim. Ama Özel Kalem Müdürlüğü ile insan ilişkileri, kurumlar arası koordinasyon ve bunun gibi birçok iş ve işlemlerde tecrübe kazandım. Bu kazanımların hayatım boyunca bana her konuda katkısı olacağına inanıyorum. Bu görev süresince kapımız ve alnımız açık bir şekilde çalıştık. İnşallah Allah’ın rızasını kazanmak adına, insanlar adına ve ülkemiz adına hayırlı hizmetler yerine getirmişizdir. Tabi her insanda olduğu gibi bizimde kusurlarımız olmuştur. Bu anlamda sizlerin bana hakkını helal etmesini istiyorum. Benden yana herkese hakkım helal olsun.” dedi.
Daha sonra yemekte söz alan Vali Balkanlıoğlu ise; “Aşağı yukarı 2,5 yıldır Özel Kalem Müdürlüğümüzü yürüten Metehan bey, eşinin doktor olarak ihtisasını bitirmesiyle ve Ağrı’ya atamasının çıkması ile Ağrı’ya atandı. Bizlerde, Metehan bey’e tabiri caizse kahrımızı çekmesi nedeniyle kendisine veda yemeği düzenledik. Katılımızdan dolayı teşekkür ediyor ve hoşgeldiniz diyorum.“ dedi.
Özel Kalem Müdürlüğünün çok önemli bir vazife olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu; “Özel Kalem Müdürlüğü halkın müracaatlarıyla ilk karşılaşan kurumlardan birisidir. Bazen vatandaşın derdini dinlediğinde makam sahibiyle görüşmeden kişilerin ihtiyaç, talep ve istekleri gidermesi önemlidir. Randevuları ayarlamak, makam sahibiyle görüşmek için gelen herkesle gerektiği şekilde ilgilenmekte ayrı bir öneme sahiptir. Kendisine, bize rahat bir çalışma ortamı sağladığından, görevini en iyi şekilde yerine getirdiğinden ve yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İşin küçüğü, büyüğü diye bir şey yok. Hemen her iş kendi çapında çok önemlidir. Kurumlarda da bu böyledir. Herkesin kendi alanında ve kendi düşünceleri çerçevesinde bir görüşü vardır. İşte bu nedenle bir karar verilirken, bir şeyler yaparken fikir almak gerekmektedir. İşte Özel Kalem Müdürümüz Metehan bey’inde başarılı ve önemli çalışmaları olmuştur. Kendisi ilk kez Özel Kalem Müdürlüğü vazifesini bizimle birlikte yerine getirmiştir. İlk olmasına rağmen başarılı çalışmalar yerine getiren Metehan bey’in başarılarının bundan sonraki görev yerinde artarak devam etmesini temenni ediyor ve ailesiyle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir gelecek diliyorum.” dedi.
Yemeğin sonunda Afyonkarahisar Valiliği Özel Kalem Müdürlüğünde göstermiş olduğu başarılı çalışmalarından dolayı Metehan Zengin’e Vali Balkanlıoğlu tarafından Başarı Belgesi takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi