Özel Gün, Nikah Salonuna Koştular
Evlilik için özel bir tarih olarak 12.12.2012 tarihini seçen çiftler, Afyonkarahisar Belediyesi evlendirme servisine akın etti. Evlendirme dairesi tarafından yapılan açıklamada, akşam mesai bitene kadar 18 nikahın kıyılacağı belirtildi.
Evlilik tarihlerinin bir ömür boyu hatırlanması, akıllarda kalması ve 2101 yılına kadar tarih rakamlarının bir daha eşleşmeyeceği sebebiyle bugünü özellikle seçen çiftler bir ömür boyu mutluluğa evet dediler. 18 nikahın kıyıldığı, Afyonkarahisar’da tarih rakamları ile birlikte nikah saatinin de 12.12 olmasını isteyen çift sayısı fazla olunca öğle saatlerindeki bütün nikah randevuları ileri saatlere ertelendi. Nikahları için 12.12.2012 tarihini tercih eden Serap ve Fatih Can çifti, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın kıydığı nikah ile bir ömür boyu mutluluğa evet dediler. Nikah töreninin ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, normal günlerde hafta içi ortalama günlük 1 ya da 2 nikahın kıyıldığı ancak bugünün özel bir tarih olması nedeni ile bugün yapılan nikah başvuru sayısının 15 olduğunu akşama kadar gelecek başvurular ile bu sayının artacağını kaydetti. Çoban, “Çiftlerimizin bugün evlilik için imza attıkları tarih akıllarda kalacak, kolay kolay unutulmayacak bir gün” diye konuştu.
Bu özel günde bir ömür boyu mutluluğa evet diyen Can çifti ise mutluluklarının bir kat daha arttığını söyledi. Bu tarihi özel olarak aylar öncesinden tercih ettiklerini söyleyen Fatih Can, “Bu tarihi hoş bir seda olsun akıllarda kalsın diye tercih ettik” dedi. Nikah töreninde ayrıca Serap Can’ın babası Ahmet Yıldırım, genç çifte düğün hediyesi olarak bir ev hediye etti. Nikah töreni, imzaların ardından Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın çiçeği burnunda genç çifte verdiği evlilik cüzdanları ve dağıtılan nikah şekerinin ardından sona erdi.iha
Editör: Haber Merkezi