Özel Fuar Hastanesi’nde hemşireler günü kutlandı

Hemşirelik mesleği toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan sevgisiyle, özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde barındıran çok yönlü bir meslektir.
Hemşireler, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin “Herkes için Sağlık” ilkesini benimseyen, birey, aile ve topluma sağlık hizmeti sunmada ekibin en etkin rol oynayan üyesi olma konumundadır. Sağlık sektöründeki değişim, ulusal ve uluslararası arenadaki rekabetin artması, sağlıkta kalitenin artan önemi, hasta ve çalışan memnuniyetinin olmazsa olmaz hale gelmesi, nitelikli işgücü konusunda hemşirelik eğitiminin lisans düzeyinde verilmesi gerekliliğini ortaya çıkarmıştır.
Dünyada 1954, ülkemizde de 1964 yılından bu yana Florence Nightingale’ in doğum günü olan 12 Mayıs Hemşireler Günü olarak kutlanmakta ve her yıl farklı bir tema ile etkinlikler düzenlenmektedir. Artan sağlık hizmeti maliyeti, hemşire açığı ve işgücü yetersizliği, bu faktörlerin hemşireler ve hastalar üzerine etkisi gibi güncel sorunlara dikkat çekilmektedir. Bu bağlamda 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası kutlamaları ile farkındalık yaratılarak hemşirelik mesleğinin önemi vurgulanmakta ve söz konusu sorunlara çözümler üretilmesi amaçlanmaktadır.
Özel Fuar Hastanesi
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
Dilber BAYRAK
********** 
Hemşirelik insanlık tarihiyle başlayan, insan var oldukça var olmaya devam edecek olan, tüm zamanlarda değerini ve saygınlığını koruyan onurlu bir meslektir.
Hemşirelik din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin insan sağlığının dolayısıyla toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi, hastalık halinde de iyileştirilmesi hizmetlerini sağlayan kutsal bir meslektir.Zorluklarla dolu çalışma şartlarında yürütülen, sabırla hoşgörüyle yapılması gereken bir meslektir. Hemşireliğin temelinde akıl, beceri, sevgi ve saygı vardır.
Sağlık hizmetleri insan yaşamının her döneminde zorunlu, vazgeçilmez temel ihtiyaçlardan birisidir ve en önemlisidir.Sağlık hizmetlerinin doğru ve eksiksiz verilebilmesi ancak bir ekip çalışmasıyla mümkündür. Hemşireler bu ekibin en temel üyeleri, sağlık sisteminin can damarıdır.
Günümüzde eğitim kurumları, sağlık kurumları ve hemşirelik mesleğinde görev alanlar gelişen teknolojiye, değişen hizmet anlayışına, hasta ve hasta yakınlarında artmış olan beklentilere ve uzmanlaşmaya daha fazla önem vermeye başlamıştır. Üniversiteler ve Sağlık Bakanlığı tarafından hemşirelerimizin eğitim ve teknoloji kullanma becerisi düzeylerinin sürekli artırılmasına yönelik çalışmaları takdirle karşılıyoruz.
İyi niyetle, sevgiyle, hassasiyetle, fedakârca görevlerini yapmaya çalışan öncelikle hastanemizde birlikte görev yaptığımız hemşirelerimizinve tüm hemşirelerimizin gününü tebrik ediyor sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir meslek hayatı diliyorum.
Uz. Dr. Şükrü YÜCEL
Özel Fuar Hastanesi Başhekimi
 
Editör: Haber Merkezi