Özdağ: "Atatürk’ü anmayan Mustafa Sabri zihniyetiyle hesaplaşacağız"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün adının bir kez bile konuşma metninde geçmemesi münasebeti ile yaptığı basın toplantısındaki açıklamada:

Özdağ: "Atatürk’ü anmayan Mustafa Sabri zihniyetiyle hesaplaşacağız"
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin anılmadığını iddia ederek, ''Atatürk’ü anmayan Mustafa Sabri zihniyetiyle hesaplaşacağız" ifadesini kullandı.
Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin anılmadığını iddia ederek, ''Atatürk’ü anmayan Mustafa Sabri zihniyetiyle hesaplaşacağız" ifadesini kullandı.
Özdağ, Afyonkarahisar’ın İmaret Camisi’nde kıldığı Cuma namazında, hutbede Atatürk'ün isminin bir kez bile anılmadığını ileri sürerek, partililerle müftülüğe yürümek istedi.
Polis tarafından engellenen Özdağ, partililerle Zafer Meydanı'na yöneldi.
Ümit Özdağ, burada yaptığı açıklamada, ''Bugün 26 Ağustos, Türk ordusunun Afyon’da Yunan ordusuna karşı Büyük Taarruzu başlattığı günün 100. yılındayız. Taarruzun gerçekleşmesinin 100. yıl dönümünde cuma hutbesinde Diyanet İşleri Başkanlığı, Mustafa Sabri zihniyetine sahip olduğu için ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını andı, ne de 26 Ağustos 1071’de Romen Diyojen’in ordusunu Malazgirt’te tarihe gömen Sultan Alparslan’ın adını andı.'' ifadesini kullandı.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın İngiltere’de ev aldığını belirten Özdağ, ''Duyduk ki İngiltere, Londra’da ev satın almış. Anlaşılan, o da kendisinden öncekiler gibi yurt dışına kaçmaya hazırlanıyor. Kaçmalısın da zaten. Gerçekten Müslüman olsanız, İslam’ın son büyük ordusunun, son Büyük Taarruzunu yöneten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anarsınız. Sizi kimse rahmetle anmayacak.'' diye konuştu.
Özdağ, müftülüğe yürümesinin polis tarafından engellenmesine ilişkin de şunları söyledi:
''Benim oraya gitmemi engelleme biçimleri, öldürmeleridir. Öldürmeyi göze alıyorlarsa, o zaman engellemeye çalışsınlar. Atatürk’ü anmayan Mustafa Sabri zihniyetiyle hesaplaşacağız. Lütfen gidip bunu söyleyin. Burası işgal altında değil.''

Editör: Haber Merkezi