Oto Çetesi, Paraları Termal Tesiste Yemiş
Çaldıkları otomobilleri değiştirip satan çete üyeleri yapılan operasyon sonucu gözaltına alındı. Otomobil çalımı ve satımına kadar şifreli şekilde konuşan çetenin, otomobil satışından elde edikleri paraları Afyon'da Termal tesislerde harcadığı öğrenildi.
Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği yaptığı operasyonda Ankara il ve ilçe merkezlerinde yaptığı operasyonda çaldıkları otoları ağır hasarlı otomobillerin parçaları ile değiştiren çete üleyeri, gözaltına alındı. Yaklaşık 3 ay süren operasyonda sonucunda Hamster lakaplı Y.K'nın lideri olduğu çete gözaltına alındı. Operasyonlar sonunda çetenin 1 çalıntı otomobil, 2 adet çalıntı ve change otomobil ve 3 adet usulsüz parçalanan otomobil suçlarını işledikleri tespit edildi. Çetenin çaldıkları otomobillerden ise hırsızlıkta kullanılan aletler, plaka ve ruhsat ve birçok malzeme çıktı. Gözaltına alınan çete tutuklama talebi ile adliyeye sevk edildi.
Çete otomobilleri satana kadar kendi aralarında 'paket kargoya verildi', 'hasta taburcu oldu', 'araç yıkandı mı?' şeklinde şifreli konuştukları tespit edildi. Dinlemeye takılmamak için cep telefonu ile fazla konuşmaya çalışan çete daha çok yüz yüze konuşuyor. Çete araçları satıp elde edildikleri paraları ise Afyon'da Termal tesislerde yedikleri tespit edildi.
Emniyet tarafından elde edilen güvenlik kameralarına ise hırsızların arabaları nasıl çaldığı görülüyor. Oto sanayide araç çalmak için dolaşan çete üyesi önce sahibi tarafından anahtarı üzerini bırakılan araçlar tespit ediyor. Uygun anı kollayan çete üyesi arabayı çalıp olay yerinden uzaklaşıyor.
Editör: Haber Merkezi