OSMAN ATİLLA, ETKİNLİKLERLE ANILDI
1965 yılında Afyonkarahisar milletvekilliği yapan, şair, yazar ve folklor araştırmacısı olan Osman Attila, ölümünün 36. yılı münasebetiyle kabri başında anıldı
20 Nisan 1978 yılında vefat eden Afyonkarahisar’ın eski milletvekillerinden, şair, yazar ve folklor araştırmalarıyla tanınan Osman Attila, dün mezarı başında anıldı. Kabristanda gerçekleştirilen anma törenine, Osman Attila’nın yeğeni, Maliye eski Bakanı İsmet Attila’da katıldı. Öte yandan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz ve aile dostları, çok sayıda iş adamı, gazeteci, sivil toplum temsilcileri de anma töreninde yer aldı. Osman Attila’nın kabri başında Kuran’ı Kerim okunarak dua edildi. Attila’nın kabrine sevenleri karanfil bırakarak ona olan özlemlerini dile getirdiler.
Etkinliklerin ikinci adresi ise Fatih Mahallesinde bulunan ve Osman Attila’nın adını taşıyan ‘Osman Attila Ortaokulu’ oldu. Osman Attila’nın yeğeni Maliye eski Bakanı İsmet Attila’da buradaki etkinliğe katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik, Osman Attila’nın hayatının okunmasıyla devam etti. Daha sonra kürsüye gelen İsmet Attila, amcasına olan özlemini dile getirerek, amcası Osman Attila’nın tam bir Afyonkarahisar sevdalısı olduğundan bahsetti. Attila, sözlerine şöyle devam etti; “Amcam, şair, yazar ve eski milletvekili olan Osman Attila’nın ölümünün 36’ncı yılını idrak ediyoruz. Kendisine Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Bugün burada yapılan ve 36 yıldır gerçekleşen bu etkinliklerle merhumun yazarlığı, şairliği ve siyaset adamlığı bir kez daha dile getirilecektir. Biz Afyonkarahisar doğduk. Burada ilkokulu, ortaokulu ve liseyi okuduk. Cumhuriyet kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar’da olmaktan ve buralı olmaktan her zaman gurur duyarız. Atatürk Kocatepe’de dir. Bugün bugünlere kavuşmuş ise Atatürk’ün sayesindedir. O sebepten dolayı biz Afyonkarahisarlılar olarak her zaman iftihar ederiz. Amcamın yazmış olduğu ‘Çoğunuz beni Ankaralarda sanır, Afyonda bir dam çökse benim yüreğim parçalanır’ dizeleri bile her şaire sanıyorum nasip olmamıştır. Ankara’da yaşamış olmasına rağmen, Afyon’da olabilecek olan her olumsuzluğu yüreğinin derinliklerinde duymuş, ve bunu bir defada şiire dökmüştür” dedi. Etkinlik sonrasında öğrencilerin hazırladığı şiir ve müzik dinletisi etkinliği gerçekleşti.
Editör: Haber Merkezi