Oryantiring Gençler Türkiye Şampiyonası Afyon’da Yapıldı

Okul Sporları Oryantiring Gençler Türkiye Şampiyonası Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla İhsaniye Emre Gölü’nde yapıldı.

Şampiyonaya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İhsaniye Kaymakamı Alper Taş, Oryantirig Fedarasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Genç, İl Müdürleri, Şampiyonaya katılacak olan 64 takım sporcuları ve sporseverler katıldı.

Afyon Kurtuluş’un Şehri

Müsabakaların startı öncesinde düzenlenen proğramda konuşan ve Afyonkarahisar’ın tarihin önemli dönüm noktalarından bir yer olduğuna değinen Vali Mustafa Tutulmaz: “Bulunduğumuz bu alanda Frigler önemli eserler bırakarak burada yaşamışlardır. Bu bölgede sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Afyonkarahisar Kurtuluş’un, zaferin şehridir. Kurtuluş Savaşı’nın temeli Afyon’da atılmıştır. İzmir’e kadar olan milli mücadelenin fitili burada ateşlenmiştir. Gençlerimizin Oryantiring yapacağı bu topraklar geçmişte atalarımızın vatanı kurtarmak için şehit olduğu topraklardır. Gençlerimizin bu bilinçle yarışma içerisinde olmasını önemsiyorum” dedi.

Sporun Merkezi Olma Yolunda Hızla İlerliyoruz

Afyonkarahisar’ın son yıllarda spor alanında önemli bir mesafe kat ettiğine dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz: “Afyon termalin, mermerin, lezzetin, zaferin başkenti olmasının yanında son yıllarda sporun da merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. İl merkezindeki spor tesisleri, Dünya Motokros Şampiyonası’nın Afyon’da olması, birçok farklı spor müsabakasına ev sahipliği yapmamız dolayısıyla son yıllarda sporun da merkezi olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bu bölgede yakın zamanda balon vb. etkinliklerde olacak. Artık Afyonkarahisar’a geldiğinizde tarihi, peri bacalarını, Mevlevi kültürünü ve daha pek çok farklı güzelliği birarada görebileceksiniz” diye konuştu.

Oryantiring Kas ve Beyin Gücü İsteyen Bir spor

Oryantiring sporu hakkında da konuşan Vali Tutulmaz şunları söyledi: Her sporda kas gücü ön plandadır. Bazı sporlarda da beyin gücü ön plandadır. Oryantiring sporuna baktığımızda kas ve beyin gücünün birlikte eşit olarak hareket etmesi gerekmektedir. Sadece biri ile mücadele ederseniz başarı mümkün değil. Tarihi kalıntıların arasında bu sporu yapıyor olmanız oldukça önemlidir. Bu müsabakanın ilimizde yapılmasında emeği geçen herkese, federasyon yetkililerine, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor Müdürlüğü yetkililerine, İhsaniye Kaymakamlığı ile ilçe protokolüne teşekkür ediyorum. Buradan güzel ve olumlu düşüncelerle ayrılmanızı temenni ediyor, hepinize başarılar diliyorum.”

Afyonkarahisar Her Geçen gün Adından Daha Fazla Bahsettiriyor

Basın mensuplarına da açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Tutulmaz Frig Vadisinin öneminden bahsettiği konuşmasında: “Turizme ağır ağır adım attığımız bu bölgede artık sporunda her türlüsünü yapmaya başladık. Geçen yıl Frig Ultra Maratonu, Bisiklet Turu gibi yarışmalar yapıldı. Bu yılda Oryantiring yapılıyor. Burada tarih var, doğa var, kültür var. Hepsi iç içe. Buradan herkesin bir şekilde faydalanmasını istiyoruz. Vatandaşlarımızın buradan faydalanması gerektiğini düşünüyoruz. Afyonkarahisar turizm ve tanıtım ile her geçen gün kendisinden daha fazla bahsettirmektedir. Bu müsabaka da bunun bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.

Her türlü arazide yapılabilen, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda ziyaret etmeye çalıştığı bir doğa sporu olan Oryantiring sporunun Gençler Türkiye Şampiyonası kapsamında 5 sporcu, 2 idareci ve çalıştırıcının yer aldığı 64 takım, 32 ferdi sporcu ve idareci çalıştırıcı olmak üzere toplamda 500’ün üzerinde katılımcı Afyon’a geldi.

Burada şampiyon olan ekip ülkemizi Dünya Şampiyonasında temsil edeceği şampiyona Vali Mustafa Tutulmaz’ın işaretiyle başladı.

Editör: Haber Merkezi