Örnek kampanya, “Bir pakette benden olsun”

Bir paket makarna ile başlayıp çığ gibi büyüyen bir yardımlaşma hareketini paylaşmak istiyoruz.
Işıklar Balı Sultan İlkokulu Kızılay kulübünün minik yürekli yardımsever öğrencileri ramazan ayını fırsat bilerek “ Bir paket de Benden Olsun “ sloganı ile okulundaki tüm arkadaşlarını bu çalışmaya katarak bir yardımlaşma kampanyası başlattı.
Öğrenciler evlerinde ne varsa bir paket makarna, bir paket bulgur, bir paket pirinç ile başlattığı bu çalışma kasaba geneline yayılarak 17 adet temel gıdadan oluşan 42 adet ramazan kolisine dönüştü.
Bu yardımlaşma faaliyetinde en önemli detay tüm çocukların özellikle dar gelirli öğrencilerimizin de bu çalışmaya evlerindeki bir paket temel gıda ile dahil olmaları ve annelerimizin yazın sıcağında kışın yemek için kaynattığı bulgurunu şekerini üç beş poşete, yağını birer litrelik şişelere bölerek bu çalışmaya destek vermeleri oldu.
Diğer bir detayda paketleme ve dağıtım bitmesine rağmen yardım faaliyetinin velilerimizce devam ettirilmesiydi. Sonradan gelen paketlerle 15 adet daha ramazan kolisi yapılarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
Okul müdürü Abdullah BAYDUR bu çalışmayı başlatan minik yürekli öğrencilere, çalışmaya destek veren öğretmenlere ve hayırseverlere teşekkür ederek dar gelirli insanlarımıza yardım etmenin mutluluğunu, paylaşmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi