Örgütlü mücadelenin öncü kadınları İstanbul'da bir araya geldiler.
 
Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası tarafından düzenlenen 4. Kadın Buluşması, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın eşi Emine ERDOĞAN ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül SAYAN KAYA’nında  teşrifleri ile 02-04 Şubat tahinde İstanbul’da gerçekleştirildi.
Kadınlar elde ettiğimiz başarının en büyük ortağıdır
ERDOĞAN yaptığı konuşmaların da , önümüzdeki günlerin kurumsallaşma adına son derece önemli olduğunun altını çizerek, “Bu yolda kadınlar olarak yine çok önemli sorumluluklarımız var. Son 15 yıllık mücadelede kadınların çabası çok önemli bir yer tutmuştur. Kadınlar milletçe elde ettiğimiz başarının en büyük ortağıdır. Kapı kapı dolaşarak insanlara dertlerimizi anlattığımız günleri hatırlayın. Nice ezberleri bozduk hep birlikte. Bizi yok saymak isteyenlere, ‘hayır biz de varız’ dedik. O günlerin heyecanı halen yüreğimde tazeliğini koruyor. İnşallah yine aynı heyecanla gayretimize devam edeceğiz” diye konuştu.
Demokrasi mücadelesinde kadınların çok önemli yeri olduğunu belirten ERDOĞAN, “Kadınlarımız yeri geldiğinde görünmez aktörler olmayı kabullenerek tüm dünyaya örnek olacak bir kadın hareketi başlatmışlardır. Şayet bir kadın tarihi yazılacaksa Türkiye’deki kadın ve sivil toplum konusu hiç atlanmaması gerek bir konudur. Başörtüsü başta olmak üzere çeşitli kısıtlamalar nedeniyle hakları elinden alınan kadınlarımız sivil toplum kuruluşlarında güçlerini birleştirmişlerdir” dedi.
Eğitim planlarımızı değişimi göz önüne alarak yapmalıyız.
Vakıf ve derneklerin adeta bir okul olduğuna dikkat çeken Erdoğan, şunları söyledi: “Okuma programlarından sosyal organizasyonlara, kadınlarımız kendilerini bugünlere çok iyi hazırlamıştır. Bu sağlam temel üzerinde sabrederek bugünün milletvekilleri, akademisyenleri, yazarları, sanatçıları olmuşlardır. Sanattan siyasete, akademiden bürokrasiye ruhu bu kutlu maya ile mayalanmış yeni nesillere ihtiyacımız var. Eğitim-Bir-Sen çatısı altındaki tüm eğitimcilere çok önemli sorumluluklar düşmektedir. Hem bu mücadele ruhunu korumak hem de değişimle gelen sorunlarımıza çözümler üretmek durumundayız. Yeni bir çağa girdik. Bütün eğitim planlarımızı bu değişimi göz önüne alarak yapmalıyız. Ama bunu yaparken kadim bilgiyi güncelleyerek bugüne taşımalıyız. Bugün çocuklarımıza verdiğimiz eğitim geleceğimizin aynasıdır. Evlatlarımızı teknolojinin esaretinden kurtararak kabiliyetlerini açığa çıkaran bir anlayışla yetiştirelim.”
 Kadınların çalışma hayatındaki beklentileri karşılanmalıdır.
Programın açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül SAYAN KAYA, kadını ekonomik, sosyal ve kültürel alandan uzak tutarak adeta eve hapseden anlayışa karşı oldukları kadar, kadının anne kimliğini ve manevi derinliğini yok sayan anlayışa da karşı olduklarını vurgulayarak, kadının toplum hayatında yer almasının ve hak ettiği yere gelmesinin, o toplumun medeniyet birikimi ve bu alanda ulaştığı seviyeyle yakından ilgili olduğunu kaydetti.
Bakan KAYA, günümüzde kadının rolü değerlendirmelerinde ve oluşturulacak politikaların çerçevesinin belirlenmesinde bilginin, aklın ve gelişimin yanında 15 Temmuz’da millî destanın yazılmasının temelinde yer alan kadim medeniyetin kaynak ve referanslarını da esas almak durumunda olduklarını vurgulayarak, “Biz de bunu yapacağız ve yapmak mecburiyetindeyiz. Aksi takdirde sözde modern dünyanın köksüz, ruhsuz ve manevi derinlikten mahrum sosyal teorilerinden çözüm bekleyen, sonucunda da yozlaşmayı önleyemeyen bir toplum haline geliriz. Ama biz buna asla izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Son yıllarda eğitim hakkının kullanılması konusunda köklü kararlar alıp uyguladıklarını dile getiren Bakan KAYA, hükûmetin ve bakanlığının projeleriyle ilgili bilgi verdi. Kılık ve kıyafetinden ötürü kimsenin eğitimden mahrum kalmadığını söyleyen Kaya, “Bu vesileyle Sayın Emine Erdoğan hanımefendiye, kız çocuklarımızın ve kadınlarımızın eğitimleri konusunda göstermiş oldukları üstün gayret ve duyarlılıktan dolayı bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Çünkü öncülük ettikleri ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyası ile 350 bin kız çocuğumuz okulla tanıştı. Yine ‘Ana-Kız Okuldayız’ kampanyası ile okula gidememiş 2 milyon 590 bin kadınımız, evlatlarıyla beraber eğitim alma imkânı buldu. Bu çalışmaların olumlu sonuçları günümüzde ortaya çıkmaya devam ediyor. İlkokul, ortaokul ve lisede kızların okullaşma oranı az bir farkla da olsa artık erkeklerin okullaşma oranını geçmiş bulunuyor” ifadelerini kullandı.
Çalışan kadınlara yeni haklar verildiğini, kadın istihdamı ve kadın girişimciliğinin desteklendiğini de dile getirdi.
Önce Kadın Öncü Kadın.
Toplantıya, Eğitim-Bir-Sen Afyon 2 Nolu Şubesi (Afyon Kocatepe Üniversitesi) adına   Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Nihal ŞATIR, Komisyon üyeleri Müesser BOZBAY,  Aysun ŞATIR ve Şermin ÇAĞLAYAN KOYUNCU  katıldılar.
Toplantısı sonunda Afyon 2 Nolu Şube Kadın kolları Komisyonu Başkanı ve yardımcıları bu güzel ve anlamlı toplantıyı düzenledikleri için Memur-Sen/Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN ve Kadın Komisyonu Başkanı Habibe ÖCAL’a katkılarından dolayı teşekkür ederek, Eğitim-Bir-Sen öncülüğünde devam edecek olan, örgütlü kadın mücadelesinin “Önce Kadın Öncü Kadın” sloganı ile  daha da güçlenerek devam ettireceklerini ifade ettiler.
                                                                       
 
Editör: Haber Merkezi