ORGANİZE SANAYİ KAVŞAĞI NE OLACAK?
 
MHP Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyon çevre yolu üzerinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi geçişinde meydana gelen kazalara dikkat çekerek Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından cevaplandırılması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
 
Milletvekili Kemalettin Yılmaz, çevre yolu projesinde Organize Sanayi Bölgesi girişine Gazlıgöl yolu geçişinde olduğu gibi bir köprülü kavşak projesinin olup olmadığını, varsa neden yapılmadığını sordu.
 
Milletvekili Yılmaz yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi:
 
Yılmaz, “Biliyorsunuz Organize Sanayi Bölgesinin girişinde çevre yolu yapıldığından itibaren çok ciddi kazalar oluyor. Bu kazalarda ölümler, yaralanmalar oluyor. Ancak burası için bir düzenleme yapılmadı. Tonajlı ve büyük araçların giriş, çıkış yaptığı bu bölgeye Gazlıgöl yolunda yapıldığı gibi köprülü bir geçişin yapılması lazım. Çevre yolu projesinde burada köprülü geçiş planlandığı ancak yapılmadığı yönünde iddialar bulunmaktadır. Çevre yolu inşaatı tamamlanmasına rağmen buraya köprülü geçiş yapılamamasının farklı bir nedeni varsa kamuoyunun da bilmesi gerekmektedir. Bu sebeple bu işin yetkilisi olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım’a yazılı olarak bir önerge verdim. Organize Sanayi Bölgesi geçişine köprülü bir geçişin yapılması için neyin beklendiğini merak ediyoruz. Birçok kazanın olduğu bu bölgenin ihmal edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.” Dedi.
 
 
Soru önergesinde ise şu görüş ve sorulara yer verildi:
 
 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 
 

          Aşağıdaki sorularımızın  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali YILDIRIM tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.


 

                                                                                                          Kemalettin YILMAZ                                                                                              Afyonkarahisar Milletvekili



GEREKÇE

 
 
Afyonkarahisar il merkezinden geçen çevre yolu şehir merkezinin dışından geçmektedir. Ancak geçtiği güzergâhta bulunan Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesinde bulunan kavşakta ciddi sıkıntılar bulunmaktadır. Bu kavşakta birçok defa ölümlü, yaralamalı, maddi hasarlı kazalar olmuştur. Proje kapsamında aynı güzergâhtaki üniversite kavşağına köprülü geçiş yapılmış ve o bölgedeki kazalar bitmiştir. Bu bağlamda,
 
 
1-Afyonkarahisar çevre yolu üzerinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi geçişinde proje kapsamında köprülü kavşak yapımı varmıdır?
 
2-Proje kapsamında var ise bu köprülü geçiş şu ana kadar neden yapılmamıştır?
 
3-Projede bulunmuyorsa Afyonkarahisar Çevre Yolu-Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi geçişine köprülü kavşak yapmayı düşünüyor musunuz?
 
Editör: Haber Merkezi