“Ordumuza sonuna kadar güveniyoruz”

El-Bab’tan kesin zaferle döneceğiz

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel Fırat Kalkanı Operasyonunu değerlendirdi
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ülkemizin güvenliği için tek başına büyük bir mücadele örneği verdiğini ifade eden Demirel, “Sözde müttefik ülkeler bizi yalnız bırakmıştır. Ancak her ne olursa olsun Türkiye bu operasyondan zaferle dönecektir” dedi
 
Fırat Kalkanı harekatıyla Türkiye’nin güneyinde teröristlerin sözde bir devlet kurmasının önüne geçildiğini ifade eden Demirel, her türlü zorluğa rağmen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu operasyondan zaferle ayrılacağını ifade etti.
YEKVÜCUT OLMALIYIZ
Fırat Kalkanı operasyonunda devletin arkasında durmamız gerektiğini kaydeden Demirel, “Suriye ile ilgili çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Bizi birinci derecede ilgilendiren konu elbette ki Fırat Kalkanı operasyonu ve El Bab'ın kuşatılmış olmasıdır. Kalleş bir tuzağa 16 şehit birden verdik. Dün yaralı askerlerimizden birisini daha kaybettik. Suriye topraklarında kaybettiğimiz şehit sayımız 38'i bulmuştur.” Dedi.
SÖZDE MÜTTEFİKLER
Operasyon öncesi sözde müttefik ülkelerin verdiği sözlerin yerine gelmediğini kaydeden Demirel, “El Bab'ın kontrole alınması Türkiye için hayat meselesi haline gelmiştir. Stratejik ortaklarımız Türkiye’yi planlı biçimde ölüm-kalım girdabının içine itmişlerdir. Bu planı yapanlar, stratejik ortağımız olduğunu söyleyip arkadan dolanarak kasıtlı bir biçimde Türkiye'yi terör örgütleriyle karşı karşıya getirip batağın içine çekenlerdir. PKK uzantısı PYD'nin aleni biçimde desteklenmesi, her türlü silah verilmesi ve Türkiye'nin başına bela edilmesi bunun en güzel kanıtıdır” dedi.
RAKKA OPERASYONU ERTELENDİ
Müttefiklerin IŞİD’in kalesi olarak görülen RAkka için operasyonu ertelediğine dikkat çeken Demirel, “IŞİD denilen bela, BOP'un (b) planı olarak karşımıza çıkarılıp ortaya sürülmüştür. Yaşadığımız gelişmeler bunu teyit etmektedir. Stratejik ortaklarımız, IŞID terör örgütünü yok etmek için kapsamlı bir operasyon yapılacağını dünyaya ilan ederek, IŞİD'in yuvalandığı ve merkez üssü haline getirdiği Rakka için planlar yaptığını dile getirmiştir. Bu bahane ile PKK uzantısı PYD'ye yeni ve daha ileri silahlar vererek kanlı terör örgütünü muhatap almıştır” dedi.
TÜRKİYE’DEN RAHATSIZ OLDULAR
Türkiye’nin Fırat Kalkanı operasyonunu başlatmasıyla birlikte sözde müttefik ülkelerin bundan rahatsızlık duyduğunu dile getiren Demirel, “Türkiye bu süreçte PYD'nin kapsam dışında tutulmasını operasyonu birlikte yapmayı teklif ettiyse de bu teklif dikkate alınmamıştır. Birden bire Rakka operasyonun rafa kaldırılması ve bahara ertelendiğinin duyurulması çok manidardır. Şu tesadüfe bakınız ki, bu erteleme kararı, Türkiye'nin Fırat Kalkanı operasyonunu başlatması ve kısa zamanda büyük mesafe alması üzerine alınmıştır. Tablo budur, ancak biz kendi işimize bakmak zorundayız” dedi.
OPERASYON BAŞARILI OLACAK
El-Bab’ta gerçekleştirilen operasyonda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mutlaka zaferle döneceğini kaydeden Demirel, “Bütün bu yaşananlardan dolayı Fırat Kalkanı operasyonda başaralı olmak, hedeflerimize ulaşmak ve güvenli bölgeyi kurmak zorundayız. Kendi işimizi kendimiz göreceğiz. Batağın içine itildik. Başka bir çaremiz yok. Durup seyredemez, sınırlarımızın kevgire dönmesine ve buralardan her türlü belanın üzerimize gelmesine daha fazla tahammül gösteremezdik. El Bab'da tek yönlü bir yola girdik. Buradan sağ-salim çıkabilmemiz için şehrin ele geçirilmesi, kontrolün sağlanması ve Fırat Kalkanı operasyonunun en önemli ayağının tamamlanması şarttır. Aksi durum, bir felaket olacaktır. Bu felaketin boyutlarını ülkeyi idare edenler de görüyor ve durmamız, geri çekilmemiz durumunda Sevr şartlarına döneceğimizi söylüyorlar.  Ülkeyi 14 yıl tek başına idare ettikten sonra Sevr şartlarından bahsetmek, acı bir itiraf olsa gerek” şeklinde konuştu. 
 
Editör: Haber Merkezi