"ONUN ÜSTÜN ŞAHSİYETİ VE AHLAKI BÜTÜN İNSANLIĞA ÖRNEKTİR"
            
             Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
 
             Müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinin, yıldönümünü idrak etmenin sevincini yaşadıklarını belirten Başkan Çoban, mesajında şu ifadelere yer verdi; "Yaratılmışların en şereflisi, kainatın efendisi, insanların en edeplisi, güzel ahlakın tamamlayıcısı, varlık aleminin en sevgilisi, seçilmiş ve seçkin insan, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)'in yeryüzünü şereflendirmesinin anısına düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası'nı kutluyorum.
İnsanlığın dirilişinde, karanlıktan aydınlığa çıkışında ve katılaşmış kalplerin yumuşamasında çok önemli bir yere sahip olan, böyle şerefli ve mübarek bir gün vesilesiyle bütün Müslümanları tebrik ediyor, Peygamber sevgisinin gönüllerimize sirayet etmesini ve kök salmasını diliyorum. Duygularında sevgi, şefkat, merhamet ve hoşgörüyü; ilişkilerinde hakkı, doğruyu güzeli ve vefayı; ibadetlerinde ihlas ve samimiyeti öne çıkararak gönülleri fetheden, güzellik ve ümit dolu Hz Peygamber (S.A.V.); sözlerinde ve bu sözlerin ifade ettiği anlamlarda, bütün varlıklara karşı sergilediği tutum ve davranışlarda bize örnek olmakta, yaşamakta olduğumuz hayata ve geleceğimize ışık tutmaktadır.
             Peygamberimizi okumaya ve anlamaya, O'nun engin sevgi ve hoşgörüsüne, letafet ve zarafetine, izzet ve keremine, her biri ayrı bir hakikat taşıyan sözlerine kısacası onun rehberliğine olan ihtiyacımız her zamankinden fazladır.
            İnsanlık alemine bir ışık, aydınlık olarak doğan ve insanlara huzur ve refahı müjdeleyen Yüce Peygamberimizin dünyaya gelişinin yıldönümünü kutlar; İslam Alemi'nin, Türk Milletinin her daim birlik ve beraberliğine vesile olmasını dilerim."dedi.
 
Editör: Haber Merkezi