“Onkoloji Hastanemizi ilimize ve bölgemize kazandırıyoruz”

 Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun programında AKÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Cengiz Demir’in konuğu oldu.

“Amacımız eğitimin kalitesinden taviz vermemektir”

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin 15 Fakülte, 5 Yüksekokul, 15 Meslek Yüksekokulu, 1340 Akademisyen ve 928 idari personelle hizmet verdiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, “Yeni öğrenim yılında tüm programlarımızda üst düzeyde doluluk gerçekleşti. Ek kontenjan yerleştirmeleri de büyük bir oranda doldu. Şu anda birinci ara sınav dönemindeyiz, ilk vizeleri yapıyoruz. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde eğitim-öğretim huzur, barış ve sevgi ortamında devam etmektedir. Öğrencilerimizden geri bildirim alarak eğitim-öğretime yönelik açık alan, kapalı alan, derslikler, laboratuarlar, atölyelere ilişkin eksiklikler varsa onları da ara ara tamamlıyoruz. Yaz döneminde zaten eksikliklerin büyük bölümünü tamamlamıştık. Amacımız eğitimin kalitesinden taviz vermemek ve derslerin, uygulamaların mutlaka yapılmasını sağlamaktır. Kaliteli bir eğitimi sürdürülebilir kılmak için azami derecede gayret ediyoruz” diye konuştu.

“Onkoloji ve Hematoloji Hastanemiz 58 milyon bütçeli”

Gün FM aracılığıyla Afyon kamuoyuna bir müjde veren Rektör Solak, “Geçtiğimiz Ağustos ayında bütçe görüşmelerine gittiğimizde Kalkınma Bakanlığı’nın üst düzey yetkilileri AKÜ Yönetimi olarak yaptığımız eğitim ve sağlık hizmetlerinin ciddiyetinden bahsederek Fizik Tedavi Hastanesi’nde başarılı olduğumuzu söylediler. İlimize Üniversitemize bağlı bir Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi’nin de yapılmasının uygun görüldüğünü belirterek bizlere ilettiler.  Bu haberi duyunca dünyalar bizim oldu. Kanser hastalığı maalesef çok sık görülen hastalıklardan biri. Ülkeden ülkeye değişmekle beraber her yüz kişiden 4-7’si kanser vakalarıyla karşılaşıyor. Kanserde erken tanı geciktikçe tedavi, hastayı kazanmak ve yaşam kalitesini sürdürmek zorlaşıyor. Onkoloji yani kanser Hastaneleri’nin sayısının bölgelere göre artmasında fayda var. Çünkü nüfusumuz gitgide artıyor. Kalkınma Bakanlığı Eylül ayında Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi’ni onaylayınca harekete geçtik. Ardından hastanemizin proje çizim ihalesini yaptık. Şimdi de hastanemizin ihalesi bu ayın sonunda bitiyor 30 bin metrekare kapalı alana sahip, Onkoloji ve Hematoloji’nin tüm birimlerinin yer aldığı 58 milyon bütçeli Onkoloji Hastanemizi ilimize ve bölgemize kazandırıyoruz. Bunu da büyük bir mutlulukla, önemli bir müjde olarak Afyonkarahisarlı hemşerilerimle paylaşmak istiyorum. Kanser Hastaneleri’nin en önemli kısmı Radyoterapi Merkezi’dir. Binadan bağımsız olarak yapılır. Bu merkezimizin bütçesi de şu anda belirlendi. Bu merkez erken dönemde olacak. Hedefimiz inşaat ihalesi tamamlandıktan sonra 3–4 ay içerisinde Radyoterapi Merkezi’ni açmaktır. Nisan-Mayıs ayından itibaren kanser hastaları hiçbir ile gitmeden radyoterapiyi de ilimizde görebilecekler” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“Hem ilimize, hem de bölgemize hayırlı olsun”

Onkolojiyle birlikte Hematoloji’nin de açılmasının büyük bir ihtiyacın giderilmesi demek olduğunu belirten Solak, “Hematoloji kan hastalıkları demektir. Onkoloji Hastaneleri’nde tamamlayıcı klinikler olarak tanımlanır. Fizik Tedavi Hastanemiz şu anda ne kadar heybetliyse Onkoloji ve Hematoloji Hastanemizde bu şekilde olacak. Hem ilimize, hem de bölgemize hayırlı olsun” dedi.

“4 yıldır bir sağlık programını istikrarla her hafta sürdürmek hiç kolay değil”

Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile de görüşen Solak, “Gün FM yaptığı önemli programlarla toplumun bilinçlendirilmesinde çok önemli hizmetler yapıyor. 4 yıldır bir sağlık programını istikrarla her hafta sürdürmek hiç kolay değil. Sizi yürekten kutluyorum. Ben programa konuk olarak üniversitemle ilgili kamuoyunu bilgilendirme imkânına ulaştım. Bu nedenle size teşekkür ederim” diye konuştu. Akar ise Rektör Solak’a programa katılımı dolayısıyla teşekkür ederek, sağlık programlarını uzun yıllar sürdürmeyi hedeflediklerini kaydetti.

AKÜ Tıp Fakültesi’nin katkılarıyla yayınlanan Sağlık Olsun programına dinleyiciler de yoğun sorularıyla katıldı.

 

Editör: Haber Merkezi