Öney: “Basın özgür olmalı”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Afyonkarahisar'daki basın örgütlerini ziyaret ederek basının özgür olması gerektiğini söyledi
 
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ile birlikte Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği ve Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyaretlerde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Türkiye'de sesi kapatılmaya çalışılan tüm medya kuruluşlarına 'Geçmiş olsun' diyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Basın herkesin müşterek sesidir' sözünü hatırlatıyoruz. Türkiye'de bugün basının sesi kesilerek tüm bireylerin sesi kesilmeye çalışılıyor. Kendisine muhalif olan tüm sesleri susturmaya çalışan bir hükümetin çağdaş yönetim sistemleri adı altında bir yönetimi olmadığı açıktır. Diktatörlükleri bile kıskandıracak medyaya yapılan baskıyı kınıyoruz, tüm kapatılan ve muhalif olan, farklı renklerin sesini yansıtmaya çalışan, mağdurun ve mazlumun sesi olmaya çalışan medyanın kapatılmasına karşı tüm örgütlerimizle, tüm yöneticilerimizle yanlarındayız. Bu kabul edilebilir değil" dedi.
MADDİ ZORLUKLAR AŞILMALI
Cankurtaran, basın kuruluşlarının maddi zorluklar yaşadıklarını belirterek "Özellikle yerel basın kuruluşlarımızın maddi sıkıntılar yaşadığını görüyoruz. Genel olarak siyasi baskıların yanı sıra maddi zorlukların da üstesinden gelinmeli ve basın kuruluşlarımıza destek olunmalı. Biz CHP olarak bu konuda çalışmalar yapacağız" diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi