“Önce ülkem ve milletim diyen partiyiz”

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 102. yaşı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Kocacan, “23 Nisan 1920 tarihi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin teminatı çocuklarımıza hediye ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olmasının yanı sıra Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı ve egemenliğin kaynağının Millet olarak ilan edildiği önemli bir gündür. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, bir kez daha büyük bir sevinç ve gururla kutluyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, Türk milletinin var olma- yokolma mücadelesinde kendi azim ve kararlılığıyla çözüme ulaşmasının, netice almasının en büyük örneklerinden birisidir. Cumhuriyetimizin bekçisi olan çocuklarımızın bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir. Mustafa Kemal Atatürk, birçok alanda yapmış olduğu yenilikler gibi ileri görüşlülüğünü de bir kez daha sergileyerek 23 Nisanı çocuklara armağan ve emanet etmiştir. Yıllardır çeşitli etkinliklerle ve coşku içerisinde kutladığımız bu bayram tüm dünya çocuklarının sahip olduğu tek bayramdır. Milliyetçi Hareket Partisi il başkanlığı adına, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ve Cumhuriyetimizin kurulması yolunda hayatlarını ortaya koyan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını bir kez daha şükran ve minnet duygularımızla anıyor, milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı can-ı gönülden kutluyorum” diye konuştu.

“Vatandaşlarımızla iftarda buluşuyoruz”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı olarak ilçelerde iftar buluşmaları gerçekleştirdiklerini söyleyen MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, iftar buluşmalarında yerel yöneticilerle ve vatandaşlar bir araya geldiklerini ifade etti. Kocacan, “2023 genel seçimleri ile ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. MHP Genel Başkanımız Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli Beyfendinin talimatları ile 2023 adım adım programları kapsamında şimdiye kadar ilimizde başarılı bir çalışma gerçekleştirdik. Ramazan ayı nedeniyle ilçelerimizde yerel yöneticilerle ve vatandaşlarımız ile birlikte iftarda bir araya geliyoruz. Vatandaşlarımızla yaptığımız buluşmalarda 2023 yılında yapılacak olan hem genel seçimlerin hemde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine değiniyoruz. İhsaniye ve Başmakçı ilçelerinde gerçekleştirdiğimiz iftar buluşmalarımız diğer ilçelerimizde de devam edecektir” dedi.

“Milliyetçi Hareket Partisi gücünü milletten almıştır”

Milliyetçi Hareket Partisi gücünü milletten, cesaretini tarihten, ilhamını da ecdadından almıştır” diyen Kocacan, “Davamız hakkın davası, halkın davası, hakikatın tarafı, hakkı yenmiş gariplerin ilanihaye davasıdır. Milliyetçi Ülkü Hareket, vatan için gözyaşı dökmüşlerin, başını yasladığı müşfik bir omuz, gölgesine sığındığı güvenli bir korunak, teselli bulduğu manevi kaynaktır. 53 yıllık siyaset mücadelemizin harcı; akılla, şuurla, dengeyle, ihtiyatla, ilkeyle, ülküyle ve imanla karılmıştır. Bizi biz yapan, bizi bir millet yapan her değer, her emanet, her kazanım siyasi varlığımızın temel taşıdır. Milliyetçi Hareket Partisi gücünü milletten, cesaretini tarihten, ilhamını da ecdadından almıştır. Başkaları gibi zihniyetlerimiz ipotekli, heyecanlarımız rehinli, kalplerimiz mühürlü değildir. 53 yıldır neye inanmışsak onu söyledik. Neyi görmüşsek onu anlattık. İaşemizi değil, istiklalimizin destekçisiyiz. İkbalimizin değil, istikbalimizin derdindeyiz. Milliyetçi Hareket Partisi, Kerkük’te Gökbayrak, Karabağ’da zafer, Kıbrıs’ta milli dava, Kaşgar’da hüzün, Kırım’da umut, Turan coğrafyasında sönmeyecek meşale, silinmeyecek menkıbedir. Bugüne kadar hamd olsun, çizgimizde bir kırıklık olmadı. İnançlarımızda herhangi bir gevşeme yaşanmadı, irademize gem vurulmadı. Toplumsal huzur, ekonomik refah, siyasal istikrar için çalıştık. 13 asır önce Ötüken’den kutlu hakanların buyruğu olarak yükselen çağlar üstü mesajların devamlılığı bugünkü zaman diliminde Bilge Liderimiz Türkmen Beyimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyfendinin talimatları ve tensipleri ile bizlere düşen bir görevdir. Bu görevin gereği harfiyen yerine getirilmektedir. Sayın Genel Başkanımızın ifadesiyle, ‘Milliyetçi Hareket Partisi dibi görünmeyen kuyudan su içmez, içmek için eğilenlerin maksadını ve muradını görmezlikten gelmez’” diye konuştu.

“Önce ülkem ve milletim diyen partiyiz”

Kocacan, “Önce ülkem ve milletim diyen partimiz, milli devlet, güçlü iktidar hedefinden taviz vermez, vermeyecektir. Biz dersimizi tarihten aldık. Önümüze kılavuz olarak tarihi koyduk. Bugüne kadar devam eden siyasal hayatında partimiz günlük siyasetin dar kalıplarına hiç girmedi. Kalıcı hamleleri, sağlam ve sürekli hedefleri savunarak popülist siyasetin kirliliğinden hep uzak durmaya çalıştı. Zira ülkülerimiz büyüktür, milli varlığımızı korumak için onunla yetinmeye, yerimizde saymaya hiç hakkımız ve harcayacak hiç zamanımız yoktur. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi, ‘Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye düşmanlarının siyaset ayağına, kiralık işbirlikçilerine, demokrasi fanusuna saklanmış vatan ve millet karşıtlarına sonuna kadar direnecek, kurulmuş tuzakları bozarak milli istiklal ve istikbal haklarını fedakârca savunacaktır. Cumhur İttifakı, Cumhuriyet'in kuruluş felsefesinden beslenmekte, Türk milletinin haslet ve haysiyetinden feyz almaktadır’” dedi.

Editör: Haber Merkezi