Ömer Zilif Halaç Hasta Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Temeli Atıldı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) bünyesinde hayırsever Halaç ailesinin desteğiyle yapılacak olan Ömer Zilif Halaç Hasta Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temeli Sayın Valimiz Gökmen Çiçek, Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve protokol üyelerinin katılımıyla atıldı.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Zafer Sağlık Külliyesi Nükleer Tıp ve Radyasyon Onkolojisi binası karşısında düzenlenen törende ilk olarak hayırsever Özcan Halaç söz aldı.

En Kısa Sürede Bitirilmesini Diliyorum

Türkiye’nin farklı illerinde çok sayıda yatırıma imza attıklarını belirten hayırsever iş insanı Özcan Halaç: “Halaç ailesi olarak şuana kadar ülkemizin çeşitli yerlerinde 9 adet hayır hasenat projesi gerçekleştirdik. İnşallah bugün temelini atacağımız yer 10. yer olacak. Öncelikle bu işin hayata geçmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu proje bana iletildiğinde geçekten büyük bir ihtiyaç olduğunu gördüm. En kısa sürede bitirilmesini diliyorum. Projenin Afyonkarahisar’a ve sağlık sektörüne büyük fayda sağlamasını diliyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Afyonkarahisar Metropol Şehirlerle Yarışabilecek bir Kent

Daha sonra söz alan Afyonkarahisar’ın her geçen gün daha da geliştiğine dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek: “ Afyonkarahisar Valiliği görevimde bu yatırımın yapılıyor olmasından büyük mutluluk duydum. Kendilerini Türkiye’nin farklı illerindeki yatırımlarından yakından tanıdığım Halaç ailensin yatırımı olması da ayrı bir gurur benim için. Konuşmamın başlangıcında kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Afyonkarahisar 10 yıllık sürede bambaşka bir il olmuş. Sağlıkta, turizmde, sanayide oldukça gelişen bir il. İnşallah bu atılımı devam edecek. Şehrimizin gelişmesinde emeği olan başta Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve benden önceki Valilerimize teşekkür ediyorum. Bu şehre 10 yıl önce gelmiştim. Vali olarak geldiğimde Afyonkarahisar’ın gelişime çok şaşırdım. Metropol şehirlerle yarışır bir kent olmuş. Bu başarının nedenine baktığımda vatansever insanların desteğinin fazla olduğunu gözlemledim. İşte o vatansever ailelerden birisi de Halaç ailesi. Emirdağ’da da yatırımı olan Halaç ailemize bir kez daha teşekkür ediyorum. Hayırlarının devam etmesini diliyorum. Şehrimizin gelişmesi için el ele koşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

El Ele Vererek Bu Şehri Daha Da Kalkındıracağız

Son olarak söz alan Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu: “Halaç ailesine gönülden teşekkür ediyorum. Hem bakım hem rehabilitasyon merkezi olacak bir yatırımı şehrimize kazandırıyoruz. Bu sebeple çok mutlu ve gururluyum. Bu yatırım amel defterini kapatmayacak yatırımın yapımını üstlendiler. Afyonkarahisar dünya şehirleriyle yarışır hale geldi. Köy olan bu şehir şimdi tanınamayacak kadar gelişti. Türkiye’de mutlu şehirler sıralamasında 2. Sırada. Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz ve şehrimizin tüm kesimi ile el ele vererek bu şehri daha da kalkındıracağız. Sağlık alanındaki yatırımlar ile ülkemiz ön planda. Bunu salgın sürecinde de gördük. Dünyayı etkileyen virüs salgınında başarılı bir sınav verdik. Sağlık sisteminde dünyada birinci sıradayız. Bu Cumhurbaşkanımızın gayretlerine ve vizyonuna borçluyuz. Afyonkarahisar’da sağlık alanında çok büyük bir ilerleme kat etti. Tedavi olacak hastaneler yokken bugün farklı illerden hasta kabul ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Gökmen Çiçek, hayırsever iş insanı Özcan Halaç’a plaket takdim etti. Ardından tüm protokol üyelerinin katılımıyla butona basılarak Ömer Zilif Halaç Hasta Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temeli atıldı.

Törene Vali Gökmen Çiçek, Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, hayırsever Özcan Halaç, il müdürleri ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Hastalar ve Yakınları Rahat Edecek

Geçen yıl Aralık ayında protokolü imzalanan Ömer Zilif Halaç Hasta Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi toplam 4700 m² inşaat alanına, 72 yatak sayısına ve 92 odaya sahip. Bodrum ve zemin katlar dışında 4 kattan oluşuyor. Zemin kat, hasta yakınlarının yemek ve temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik planlandı. 1 ve 2. Katlar palyatif bakım merkezi olacak. Özellikle ağır bakım gerektiren hastalar açısından çok önemli bir amaca hizmet edecek. 3 ve 4. Katlar ise hasta yakınları için misafirhane olarak kullanılacak. Merkez, AFSÜ-SUAM’a (Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi) başvuran dar gelirli aileler için büyük kolaylık olacak.

Editör: Haber Merkezi