Ömer Halisdemir İçin Yola Çıkan Bisikletliler Afyon’dan Uğurlandı

15 Temmuz darbe girişiminin 3’üncü yılı nedeniyle Arnavutköy Belediyesi’nin düzenlediği Ömer Halisdemir Bisiklet Turu’na katılan profesyonel bisikletliler Afyonkarahisar’dan uğurlandı.

Darbeci General Semih Terzi’yi başından vurarak darbenin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir’in anısına pedal çeviren sporcular, Afyonkarahisar Valiliği önünden Vali Mustafa Tutulmaz’ın start vermesiyle Konya’ya doğru yola çıktı.

İstanbul Arnavutköy’den yola çıkan 30 profesyonel bisikletçi Yalova, Bursa, Kütahya ve 4. İl olarak ta Afyonkarahisar’a geldi. Konya, Aksaray ve son olarak ta Niğde’ye gidecek sporcular 15 Temmuz Pazartesi günü Şehit Ömer Halisdemir’in kabrine geçtikleri illerden aldıkları toprakları bırakacak.

15 Temmuz’u Unutturmamaya Çalışıyoruz

Bisikletliler Valilik önünde yapılan uğurlama töreni öncesi ilk olarak Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Mahmut Okur konuştu. Ulusal Ömer Halisdemir Bisiklet Turu’nun bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiklerini söyleyen Arnavutköy Okur: “3 yıldır İstanbul’un Arnavutköy ilçesinden çıkıp şehirleri gezerek şehidimizin mezarına kadar ulaşıyoruz. Burada hedefimiz; spor camiasının böyle bir farkındalık çalışması yoktu. Amacımız hem bu farkındalığı oluşturmak, hem de spor camiasının darbe teşebbüsünü unutmadığını göstermektir. Aynı zamanda da şehidimizin unutulmayacağını hissettirtilmek. Her gittiğimiz illere uğruyoruz ve dinlenme zamanlarında şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ediyoruz. Şehitliklerden aldığımız topraklarla şehidimize her ilimizden toprak götürmüş oluyoruz. Bu sayede illerinde katkısını sağlamış oluyoruz. 15 Temmuz’u unutturmamaya çalışıyoruz. 30 sporcu ile yola çıktık. Hepsi profesyonel bisiklet sürücüsü. Aralarında Milli Sporcu ve derece alan sporcularımız da var. İstanbul’dan başlayarak konakladığımız illeri de sayarak 7 il sonra şehidimizin mezarında olacağız. Bu iller İstanbul, Yalova, Bursa, Kütahya, Afyon, Aksaray ve Niğde oluyor. Toplam 1000 km bir mesafeyi pedalla gitmiş olacağız” dedi.

İlimizin ziyaret Edilmesi Övünülecek Bir Durum

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise konuşmasında: “Hain darbe teşebbüsünün önlenmesi için kanını, canını feda ederek, bu ülkeye hainlerin ayak basmasına engel olan şehidimiz Ömer Halisdemir anısına böyle bir etkinlik yapılıyor olması takdire şayandır. İlimizin de ziyaret edilmesi övünülecek bir program. Bu organizasyonu düzenleyen Arnavutköy Belediyesi ile katılan sporcularımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tarihte Örneği Görülmemiş Bir Darbe Girişimiydi

Start öncesinde son olarak konuşan ve 3 yıl önce ülkemizin hain darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kaldığını söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Tarihte örneği görülmemiş bir darbe girişimiydi. Ancak o gün başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve değişik kademelerdeki yöneticilerimiz olmak üzere halkımız ve güvenlik güçleri içerisinde gerek asker, gerekse polisin içerisinde bu darbe teşebbüsüne ciddi şekilde müdahale eden kişilerin sayesinde ülkemiz bu darbe teşebbüsünü atlattı. Özellikle Ömer Halisdemir kardeşimiz bu işin sembolü oldu. Çünkü o canı pahasına ölümünü bile bile bir operasyon yaptı ve onun operasyonuyla şükür milletimiz bağımsız, hür bir ülke olarak bugün varlığını sürdürüyor. Ömer Halisdemir bir semboldür. Bunun yanında 250 şehidimiz ve binlerce gazimiz oldu. Allah onlardan razı olsun. Mekânları cennet olsun. Ayrıca bu etkinliği düzenleyerek bugünün önemine ayrı bir değer katan Arnavutköy Belediyesine, sporculara ve bu konuda görevli olan arkadaşlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yolları açık olsun. Allah Milletimize bir daha böyle sıkıntılar yaşatmasın” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Afyonkarahisar’da şehit mezarlarından alınan toprak götürülecek olan diğer illerden alınan toprakla Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek tarafından birleştirildi.

Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Mahmut Okur’un günün anısına plaket takdimi sonrası bisikletliler yola çıkmak için yerlerini aldılar. Vali Mustafa Tutulmaz’ın start vermesiyle bisikletçiler Konya’ya doğru pedal çevirmeye başladı.

Editör: Haber Merkezi