Olmadı, yakışmadı Vekil bey!..

Bir milletvekili bir olayı iyice araştırmadan TBMM kürsüsünde, muhalefet anlayışı ile gündeme getirir ve haddini aşarak ilin valisine atıp tutarsa bu hareketi, milletin vekiline yakışmaz..

İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun, ilimizin en büyük mülki amiri Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz hakkında kullandığı terimler, Meclis kürsüsünden sarf edilecek sözler değildir..

Milletvekilinin konuştuğu dil mahalle ağzı gibidir..

Sayın Valimiz, ilimizde halkla kaynaşmış ve vatandaşın gönlünü kazanmış bir mülki amirdir..

Afyonkarahisar halkı, Vali Tutulmaz’a haksız, mesnetsiz ve yakışıksız ifadeler sarf eden Milletvekili Özcan Purçu’yu şiddetle kınamaktadır..

Bir valinin atamasını istemek, muhalefet parti milletvekilinin haddine değildir..

Ne Sayın Vali ne de Afyonkarahisar halkı Roman vatandaşlarımızı ötekileştirme gibi bir düşünceyi aklından bile geçirmemiştir ve geçirmez..

Purçu konuşmasında “Bakın, oğlu dilekçe vermiş kaymakamlığa. Vali ne demiş biliyor musunuz? "Romansa boş verin." demiş. "Romansa boş verin." Allah seni kahretsin Vali!”

Bu konuşmaya verilecek cevap şudur: Vali, “Romansa boş verin” sözünü kime söylemiştir? Bu cümlenin söylendiğini ispat etmeyen müfteridir.. “Miş” “mış’la olmaz Purçu vekil!..

Kullandığınız kelimeler bir milletvekilinin ağzına yakışıyor mu?

Konuşmaları ve icraatları ile mensubu olduğu Roman kimliğini her ortamda kullanmakla ötekileştirme yapan Milletvekili Purçu’dur..

Gerçekleri saptıran Purçu, bu yıl Nisan ayında Dinar’a gelmiş ve partisinin seçim ofisinin açılışını yapmış ve şehirde oy toplamak uğruna bazı ziyaretler yapmış ancak; Roman vatandaşların oturduğu mahalleyi ve rahmetli yaşlı kadını ziyaret etmemiştir..

Sayın valimiz ve Sayın Dinar Kaymakamımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz..

**

Dinar’da Roman vatandaşlarımızın ikamet ettiği mahallede 80 yaşındaki bir kadın yaşamını sürdürdüğü çadırda çıkan yangında hayatını kaybetti..

Daha önce yaşadıkları evin yıkılması üzerine yaşlı kadın 50 yaşındaki oğlu ile birlikte akrabalarından boşalan çadırda yaşamaya başladı..

Geçen yıl Sosyal Dayanışma Vakfı yetkilileri, yaşlı kadını huzurevine yatırabileceklerini oğluna bildirdi.. Yaşlı kadın ve oğlu birlikte yaşamak istediklerini beyan etti.. Oğluna, engelli ve yaşlı kadına sağlık kurulundan rapor alması durumunda kendisinin bakması kaydıyla devletten maaş bağlanabileceğini de izah edilerek bu hususlar bir tutanakla imza altına alındı..

Ekim ayı sonunda rahmetli kadının oğlu ilgili mercie müracaat ederek konteyner talebinde bulumuş, Kaymakamlık makamı AFAD’la irtibata geçerek konteyner istemiştir.. AFAD’ın deposunda hazırda konteyner bulunmadığından, kullanılmış bir konteyner temin eden AFAD, prefabrikin tamiratını yaparak en kısa sürede göndereceğini kaymakamlığa bildirmiştir..

Konteyner Dinar’a gelmezden iki gün önce çadırda yangın meydana gelmiş ve yaşlı kadın vefat etmiştir..

Bu durum da, kaymakamın ve valinin bir kastı olabilir mi?

**

Afyonkarahisar ve Dinar halkı, saptırılarak Meclis kürsüsüne taşınan konuyla ilgili anılmaktan ve Sayın Valimize sarfedilen sözlerden dolayı son derece rahatsız olmuştur..

Editör: Haber Merkezi