Olgun: Her canlıya saygılı bir iktidar olacağız

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Av. Hakan Şeref Olgun, İYİ Parti iktidarının her canlıya saygılı bir iktidar olacağını belirterek “Sokak hayvanları insan hayatında olmazsa olmazların başında gelir. Bunların sorumluluklarının da bir kuruma verilmesi yanlış bir uygulamadır” dedi.

Olgun ve beraberindeki partililer Afyonkarahisar Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (AFHAYKO) yönetimini ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Olgun, İYİ Parti iktidarında özellikle sokak hayvanları konusunda her türlü düzenleme yapılarak, her kesimin elini taşın altına koyması sağlanacağını söyledi.

BU SORUNU İYİ PARTİ ÇÖZER

Sokak hayvanlarının yapılan Hayvan Barınaklarında toplanmasının ve bakamının üstlenmesinin Belediyelerin asli görevin olduğunu ancak bazı belediyelere yük teşkil ettiğini dile getiren İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Av. Hakan Şeref Olgun, kurumların dayanışma içerisinde bu yükün altında kalkılabileceğinin altını çizdi.

Olgun; “İnsanoğlu var olduğu günden bugüne hayvanlar da olmuş ve birlikte yaşamış hatta hayvanları kullanarak kendi yükünü azaltmıştır. Dolayısıyla hayvanlar insanlar için olmazsa olmazların başında gelir. Bugün şehir merkezlerinde tehlike olarak görülen sokak hayvanları, köy yerlerinde insanlarımızın bir numaralı yardımcısı durumunda. Onların da yaşam hakları var. Onların da duyguları var. Biz İYİ Parti olarak bu konuda da gereken ön çalışmalarımızı yaptık ve iktidarımızda bu sorun gibi görünen sokak hayvanları sorununu kökten çözüme kavuşturacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

KURUMLAR ORTAK ÇALIŞACAK

İYİ Parti iktidarında kurumların ortak çalışma alanları oluşturularak, sokak hayvanları konusunda görev dağılımı yapılacağını belirten Av. Hakan Şeref Olgun; “Bu konuda valilikler, Tarım ve Orman Müdürlükleri, Belediyeler ve Üniversitelerin Veterinerlik fakültelerinin ortaklaşa bir çalışma alanı oluşturacağız. Yükü dağıttığımız zaman bu sorunumuz da ortadan kalkacaktır. Böyle bir durumda insanlarımız da hayvanlarımız da huzur içinde bir hayat sürecektir. Bunda kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

İKTİDARA HAZIRIZ

İYİ Parti’nin tüzüğü ve bugüne kadar yaptığı çalışmalar sonucunda vatandaşların İYİ Parti’yi iktidar partisi görmek istediklerini ifade eden Olgun, İYİ Parti kadrolarının da iktidar için hazır olduklarını dile getirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve çalışma ekibinin 24 saat halkla iç içe olduğunu hatırlatan Av. Hakan Şeref Olgun; “Parti kadromuzda her kesimden konusunda uzman arkadaşlarımız var. Dolayısıyla iktidara talibiz ve iktidara geldiğimiz günün akabinde bugüne kadar yapılan yanlışları düzelterek, halkın refahı ve huzuru doğrultusunda hizmet vermeye başlayacağız. İktidara talibiz ve iktidara hazırız” şeklinde konuştu.

KADINLARIMIZ BAŞ TACIMIZ

İYİ Parti’nin bir Kadın Hareketi olarak yola çıktığını hatırlatan İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Av. Hakan Şeref Olgun, kötü gidişatı kadınların gücüyle ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Olgun; “Ziyaret ettiğimiz her yerde kadınlarımızın sıkıntılarının hat safhada olduğunu görüyoruz. Mutfağında tenceresini kaynatmak için çabalayan kadınlarımızın İYİ Parti’ye olan inanç ve güvenlerinin tam olduğunu görüyoruz. Türk gelenek ve göreneklerine göre kadınlarımız her zaman baş tacı olmuştur. Bu baş tacı kadınlarımızın İYİ Parti’yi iktidar yapacağına başının üstüne koyacağından kuşkum yok. Kadınlarımıza şunu söylemek istiyorum: Az kaldı. İYİ Parti iktidarında tüm sıkıntıları ortadan kalkacaktır” dedi.

AFHAYKO’YA DESTEK SÖZÜ

Afyonkarahisar Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (AFHAYKO) Başkanı Ramazan Keskin’den dernek çalışmaları ve derneğin karşılaştığı sıkıntılar hakkında da bilgiler alan İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Av. Hakan Şeref Olgun, derneğin gönüllü üyesi olmaya ve her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi