Okuma yarışması için kitaplar dağıtıldı

Afyonkarahisar Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesi işbirliğinde dördüncüsü düzenlenecek "Bir Bilenle Bilge Nesil" Projesi Kitap Okuma Yarışması" için Afyonkarahisar Belediyesi tarafından temin edilen kitaplar, Afyon Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törenle okul müdürlerine dağıtıldı.

Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube öncülüğünde, orta öğretim düzeyindeki öğrencilere, hem okuma hem de yazma kültürünü kazandırmak amacıyla düzenlenen "Bir Bilenle Bilge Nesil" Kitap Okuma Yarışması, bu yıl yine Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle gerçekleşiyor. Afyonkarahisar Belediyesi’nin katkılarıyla 9 bin kitabın okullara dağıtıldığı yarışmaya katılmak isteyenler 14 Şubat Cuma gününe kadar başvuruda bulunabilecekken,18 Nisan Cumartesi günü sınav yapılacak. . Her kategorinin birincilerine notebook, ikinci ve yine üçüncülerine tablet hediye edilecek. Ayrıca her kategori de ilk 40’a giren öğrencilere toplam 120 adet bisiklet hediye edilecek.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek göreve geldiğinden bu tarafa Afyonkarahisar’da eğitim düzeyinin artması büyük çaba sarfettiklerini söyledi. Bu noktada ilk olarak şehrimizde kitap okuma alışkanlığını kazandırma adına “Ağaçlar Kitap Açtı” isimli projemizi hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Zeybek; “Bu projemizde gerçekten olumlu geri dönüşler aldık. Yine Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğinde Belediyemize ait Bilgi Evi’ni yeniden tefriş ederek, sınıflar oluşturduk. Burada maddi imkânı olmayan üniversiteye hazırlanacak öğrencilerimize kurs açarak 568 öğrencimizin kitap ve test tüm giderlerini tamamını karşılayarak kurs açtık. Hocalarımızdan aldığımız bilgi neticesinde kursa katılan öğrencilerden ilk test sonuçlarına göre aralarında birçok önemli fakülteyi kazanabilecek öğrencilerimizin olduğunu gördük. Bundan da son derece memnun olduk.” dedi.

Afyonkarahisar’da eğitimin kalitesini daha iyi noktalara taşımak için el birliği ile çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Zeybek; “Türkiye Belediyeler Birliği’nin yapmış olduğu bir toplantıda Milli Eğitim Bakanımız misafir konuşmacı olarak katılmıştı. Burada kendisi ifade ettiğine göre “Yeni dönemde inşallah Milli Eğitim’in bazı yetkilerini yerele devredeceğiz Biz belediyelere kaynak aktaralım, Belediyeler eğitime katkıda bulusun” demişti. İnşallah böyle bir çalışma olursa bu güne kadar eğitime yapmış olduğumuz katkının fazlasını vereceğimize yürükten inanıyorum. Bu vesileyle böyle bir organizasyonda yer almaktan büyük mutluluk duyduğumuzu sizlerle paylaşıyor, Afyonumuz da eğitim kalitesinin daha iyi noktalara getirmek için el birliği ile çalışacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi