Öğretmenler başımızın tacıdır

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladığı
Kendisinin de bir öğretmen olduğuna dikkat çeken Demirel, “Bizleri yetiştiren, geleceğe hazırlayan, fedakârlığın simgesi olan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun” dedi
 
Öğretmenlerin karşılıksız olarak genç beyinlere geleceğe hazırlayan en değerli varlıklar olduğunu ifade eden MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel, tüm öğretmenleri sevgiyle, hürmetle andıklarını ifade etti.
ÜZERİMİZDE TARİFSİZ EMEKLERİ VAR
Öğretmenlerin üzerimizde büyük emeği olduğunu ifade eden Demirel, “Muhterem öğretmenlerimizi sevgiyle, hürmetle andığımız anlamlı bir yıldönümün içindeyiz. Üzerimizde hiçbir şeyle ölçülemeyecek büyüklükte ve cesamette emekleri bulunan öğretmenlerimizin elbette haklarını ödeyebilmemiz mümkün değildir. Sahip oldukları ilmi ve irfanı, cömertçe ve içtenlikle öğrencilerine aktarmaları, yarınların tablosuna şekil ve renk vermeleri Türk milletinin devamlılığında tayin edici bir etkileri olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Evlatlarımızın küçük yaşlarda başladıkları eğitim ve öğretim sürecinin her aşamasında; öğretmenlerimizin göz nuru, şefkati, merhameti ve öğütleri belirleyici bir niteliktedir” dedi.
ÖĞRETMENLERİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ
Öğretmenlerimizin hala büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden Demirel, “Örnek davranışlarıyla bilgi pınarlarından içirdikleri öğrencilerinin zihniyetini ve kişiliğinin oluşmasını temin eden bu güzide mesleğin mensuplarını gözümüz gibi sakınmamız gerekmektedir. Ancak öğretmenlerimizin özverili ve gayretli çaba ve çalışmalarına rağmen, hala sorunlarının altında ezildiklerini görmek bizim için son derece üzüntü vericidir. Şurası tartışmasız bir gerçektir ki; yüksek idealleri kafasında taşıyan, belirlediği kutlu hedeflere ulaşmak için çok mücadele veren bir yönetim anlayışının her şeyden önce geleceğin mimarı öğretmenlerini memnun ve mutlu etmesi lazımdır. Bu keyfilikten ziyade bir zorunluluk, tercihten daha çok seçeneksiz bir husustur” dedi.
YURDUN HER KÖŞESİNE YAYILDILAR
Öğretmenlerin genç nesillere bilgi aktarabilmek için yurdun her köşesine yayıldığını ifade eden Demirel, “Çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için yurdumuzun her köşesinde heyecanla görev yapan, fedakârlığın zirve isimleri olan saygıdeğer öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü kutluyor, aileleri ve öğrencileri ile birlikte mutlu, huzurlu ve saadet dolu yıllar temenni ediyorum. Fiilen ve hukuken öğretmenlik mesleğini tamamlayarak emeklilik günlerinin içinde bulunan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Hayatlarını kaybeden öğretmenlerimiz başta olmak üzere; terör saldırıları sonucunda şehitlik mertebesine yükselmiş aziz öğretmenlerimize de Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi