Öğretmen adayları yeni bir hayata adım atmanın heyecanını yaşadılar
AKÜ Eğitim Fakültesinin 300 öğrencisi, törenle mezun oldu
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesinin, ANS Kampüsü Atatürk Kongre Merkezinde düzenlediği 2011-2012 Akademik Yılı mezuniyet töreninde 300 öğretmen adayı mezun olmanın heyecanını yaşadı.
AKÜ Eğitim Fakültesi Dönem Birincisi Sultan Koyun konuşmasında, üniversite eğitimi süresince her türlü desteği ve fedakarlığı gösteren ailelere ve öğretim üyelerine teşekkür ederek, tüm mezun arkadaşlarına bundan sonraki hayatlarında başarı diledi.
AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hakkı Yazıcı ise, mezuniyetin bir son olmadığını ve mezunlar için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, eğitimin diplomayla sınırlı olmayan, ömür boyu devam eden bir süreç olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Yazıcı konuşmasında, öğretmenliğin bütün mesleklerin temeli olduğunu ifade ederek, "Üniversitemizin imkanları çerçevesinde, tüm öğretim üyeleri olarak öğrencilerimizi en iyi şekilde donattık ve başarılı olacaklarına inanıyoruz. Medyadan takip ettiğimiz kadar bu yıl çok sayıda öğretmen ataması yapılacak. Dolayısıyla mezunlarımızdan umutluyuz" dedi.
AKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Nuray konuşmasında, mezun olan öğretmen adaylarına seslenerek, şunları söyledi:
"Sizler toplumun geleceği olacaksınız. Kutsal bir görev üstleneceksiniz. Bu çok önemli görevde hepinize başarılar diliyorum. Artık hepiniz başarılı birer öğretmen olarak yurdun dört bir yanında yeni görevler üstleneceksiniz. Sizler eğitim ordusunun başarılı birer elemanı olacaksınız. Aileleriniz, bizler ve ülkemiz sizlerden yine büyük başarılar bekliyor." dedi.
Prof. Dr. Nuray, öğretmenlik mesleğinin tükenmeyen bir ışık olduğunu ifade ettiği konuşmasında, öğretmen adaylarına hayatları boyunca başarılar diledi.
AKÜ Eğitim Fakültesi bölümlerinden dereceyle mezun olanlara belgeleri ve plaketleri, protokol üyeleri tarafından verildi.
Tören, mezunların kep atmasıyla sona erdi.
Editör: Haber Merkezi