Öğrencilerden Atıksu Arıtma Tesisine Ziyaret

1-7 Haziran Çevre Haftası Afyonkarahisar’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Hacı Hayriye Özsoy Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisi’ni gezdi.Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in de katılımlarıyla gerçekleşen etkinlikte tesis yetkililerinden arıtmaya ilişkin bilgiler alan öğrenciler, sahayı gezdi. Öğrencilere, atık suyun geçtiği üniteler ile giriş ve çıkış suyu arasındaki fark, bertaraf yöntemleri, iş sağlığı ve güvenliği önlemleri gibi süreçler anlatıldı. Tesis hakkında verilen teknik bilgileri pür dikkat dinleyen öğrenciler, ziyaretten memnun kaldıklarını belirterek Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür etti.

Gezi kapsamında öğrencilere ‘Mete ve Neşe Temiz Su Peşinde’ adlı animasyon filmi ve tesis tanıtım videosu da izletildi. Atık suyun doğaya vereceği zararları, Atıksu Arıtma Tesisindeki arıtım aşamalarını ve nasıl arıtıldığı konusunda detaylı bilgilendirmelerin yapıldığı etkinlikte su döngüsü ve su tasarrufu hakkında bilgi verildi. Atıksu arıtma tesisinde bulunan ekipmanların çalışmasını zorlaştıran atık yağların neler olduğu ve bu yağların bilinçsizce çevreye dökülmesinden kaynaklanan çevre kirliliği konularının da ele alındığı programda son olarak öğrenciler için özel olarak yaptırılan seyir platformundan tesisi görmeleri sağlandı.

HEDEFİMİZ BİLİNÇLİ NESİLLER YETİŞTİRMEK

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek gezi sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verirken amaçlarının çevre dostu nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi. Başkanımız konuya ilişkin açıklamasında; “Afyonkarahisar’da kurulan ileri atıksu arıtma tesisimizi öğrencilerimiz zaman zaman ziyaret ediyor. Ekip arkadaşlarımız öğrencilerimizi bilgilendiriyor, tesisin çalışma amaçlarını anlatıyor. Bugünde Hacı Hayriye Özsoy okulumuzun öğrencilerini burada misafir ediyoruz. Bizim hedefimiz bilinçli nesiller yetiştirerek doğamızı ve çevremizi birlikte korumak. İnşallah el ele vererek bu hedefe hep birlikte ulaşacağız” dedi. Düzenlenen geziden büyük memnuniyet duyan öğrenci ve öğretmenler, öğrenime sağladığı destekten ötürü Zeybek Başkan’a teşekkür ettiler. Başkanımız Mehmet Zeybek’i “En Büyük Başkan Bizim Başkan” sloganları ile uğurlayan çocukların ziyareti hatıra fotoğrafı çekimi ile tamamlandı.

Editör: Haber Merkezi