Öğrenci Dostu Başkan’dan Eğitime Yardım Desteği

Sosyal Belediyecilik alanında büyük hizmetlere imza atan Afyonkarahisar Belediyesi, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize eğitim desteğini bu yılda verecek. Belediyemiz sınırları ve mücavir alan içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi olan öğrencilere 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında verilecek eğitim yardımı miktarı Belediye Meclisi kararıyla belirlendi.

Afyonkarahisar Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik geleneksel hale getirdiği eğitim bursları, bu yılda devam ediyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan eğitim bursundan ihtiyaç sahibi olmak şartıyla; öksüz, yetim, şehit ve gazi çocuğu, kendisi yüzde 40 ve üzeri engelli olan öğrenciler, anne ve babası resmi ayrı olup ihtiyaç sahibi olan öğrenciler ile diğer ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim yardımı verilecek.

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek çocuklarımızın eğitim hayatına bir nebze olsun katkıda bulunmanın mutluluğu içinde olduklarını dile getirerek yapılan bu katkının başarı olarak döneceğine inandığını söyledi. Maddi durumu iyi olmayan çocuklarımızın eğitimine her zaman yanlarında olacaklarını ifade eden Zeybek Başkan; onlara daha iyi bir gelecek sağlamanın gayreti içerisinde olacaklarını sözlerine ekledi.

Başvurular 23 Eylül Perşembe gününden itibaren öncelikle http://egitim.afyon.bel.tr/ adresi üzerinden yapılacak ön başvuru formunu doldurmayla başlayacak. Ardından doldurulan ön başvuru formu ve istenilen belgeler, 8 Ekim Cuma gününe kadar Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Halkla İlişkiler Birimi’ne teslim edilecek. Geçen yıl burs alan öğrenci velilerinin, eğitimi devam eden çocukları için yeniden müracaat etmeleri gerekecek.

Kimler Yararlanabilecek?

İhtiyaç sahibi olmak şartıyla; öksüz yetim olan öğrenciler

Şehit ve Gazi çocuğu olan öğrenciler

Kendisi yüzde 40 ve üzeri engelli olan öğrenciler

Anne ve babası resmi ayrı olup ihtiyaç sahibi olan öğrenciler ve diğer ihtiyaç sahibi öğrenciler

Başvuru için istenen belgeler:

*Ön Başvuru Formu (İnternet üzerinden yapılan başvurunun çıktısı)

*Öğrenci velisinin nüfus cüzdanı fotokopisi

*Öğrenciye ait 1 adet fotoğraf

*Öğrenci Belgesi

*Öğrenci velisinin vukuatlı nüfus kayıt örneği

*Mahalle muhtarlığından muhtaçlık belgesi

*İkametgâh belgesi

*Velisinin son üç aya ait maaş bordosu (Anne ve babası çalışmıyorsa SGK Tescil kaydı)

-Cezaevindekiler için mahkûmiyet belgesi

-Engelliler için engelli heyet raporu

-Şehit ve Gazi yakınları için öğrenci kimlik belgesi

-Çalışamayacak durumda olanlar için resmi rapor

Editör: Haber Merkezi