OGM 2019 Bütçe Toplantısı Afyonkarahisar’da Başladı

​Orman Genel Müdürlüğümüzün 2019-2021 dönemi Döner Sermaye Bütçe Toplantısı Afyonkarahisar’da başladı. 30 Ekim-3 Kasım 2018 tarihleri arasındaki toplantıya Genel Müdürümüz Bekir Karacabey, Genel Müdür Yardımcılarımız, Daire Başkanları, Bölge Müdürleri ve ilgili Şube Müdürleri katılıyor.

Genel Müdürümüz Bekir Karacabey konuşmasında; Üretimden ağaçlandırmaya, orman yangınlarından mesire alanlarına kadar her konuda görüşlerini ifade etti. İki Bakanlığın birleşmesi ile yeni bir sürece girildiğini hatırlatan Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey “Zamanı, parayı ve iş gücünü en iyi şekilde kullanmalıyız. Üzerimizde 80 milyonun sorumluluğu var” dedi. Odun hammaddesi ithalatının büyüklüğüne de değinen Genel Müdürümüz “Dünya sadece odundan para kazanmıyor. Finlandiya, Hollanda gibi ülkelerin çok ciddi fidan satış gelirleri var. Ayrıca 115 milyar dolarlık bir odun dışı ürün pazarı var. Bir köylümüzün dediği gibi ormanlarda define saklı. İnşallah 5 milyar dolarlık ihracat hedefimize ulaşacağız. Orman yangınları açısından oldukça başarılı bir yıl geçirdik. Yangına müdahale süremizi 15 dakikanın altına düşürdük. 25 milyon metreküplük odun hammaddesi üretimimizi 30 milyon metreküpe çıkarmayı başardık.” dedi.

Genel Müdürümüz özellikle turistik bölgelerde ki mesire alanlarında büyük gelir potansiyeli olduğunu vurgulayarak, reçine, defne, bal, mantar gibi ürünlerin de kayıt altına alınmasını istedi.

2. Oturumda oturumda Sadi Şıklar tarafından “Endüstriyel Ağaçlandırmaların Önemi ve Kızılçam Genetik Islah Çalışmaları” konulu bir sunum yapıldı. Bölge Müdürlüklerinin sunumlarına geçildi.

Editör: Haber Merkezi