Off-Road Tutkunları Afyon’da Buluştu

Türkiye'nin farklı şehirlerinde yaşayan off-road tutkunları, Afyonkarahisar’da buluştu. Termal Turizminin yanı sıra sağlık, spor ve motor sporlarının üssü olarak adrenalin ve macera tutkunlarının dikkatini çeken Afyonkarahisar, doğada zor koşullarda araç kullanan off-road meraklılarına ev sahipliği yapıyor.

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulübü tarafından organize edilen birbirinden güçlü ve özel tasarlanmış off-road araçlarının yer aldığı“4x4 Afyon Gezisi”, ECC Tur ve Jura Hotels katkılarıyla düzenleniyor.

ŞEHRİMİZE HAYRAN KALDILAR

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde Türkiye’nin farklı illerinden 25 off-road tutkunu, “4x4 gizemlişehirafyon gezisi” kapsamında Zafer Meydanında buluştu. Ardından Kurtuluş Savaşı'nın en önemli mücadelelerinden biri Büyük Taarruz'a ev sahipliği yapan Kocatepe geçen off-road tutkunları daha sonra şehir merkezine geçti. İmaret Camii, Taş Medrese, Mevlevi Türbe Camii ve Afyonkarahisar’ın tarihi evlerini gezen heyet, şehrimize hayran kaldı. Off-road tutkunlarına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar rehberlik etti.

ROTALARI FRİG VADİSİ

Off-road tutkunları 1 Mart Pazartesi günü ise 3 bin yıllık tarihi yerleşim merkezleri, oyma kaya mezarları, kilise, kale ve kaya evlerin yer aldığı tarihi Ayazini Ören Yerine doğru direksiyon sallayacak.Off-road meraklıları, Afyonkarahisar'ın tarihi ve doğal güzelliklerinin yer aldığı rotayı takip edecek. “4x4 Afyon Gezisi” boyunca, UNESCO'nun ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil ettiği gastronomi şehri Afyonkarahisar mutfağının birbirinden güzel lezzetleri off-road tutkunlarının beğenisine sunulacak.

TANITIM İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Türkiye'nin farklı şehirlerinde yaşayan off-road tutkunlarını şehrimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek organizasyonun ilimizin tanıtımı için büyük fırsat olduğunu söyledi. Başkanımız; “4x4 Afyon Gezisi” ile birlikte, Türkiye'nin değişik illerinde doğada zor koşullarda araç süren off-road meraklılarını Afyonkarahisar’da bir araya getirdik. Özellikle pandemi döneminde insanlar doğası ve tarihi yerleriyle ön plana çıkan şehirlere gitmek istiyor. “4x4 Afyon Gezisi” doğal güzelliklerimizin ve tarihi yerlerimizin tanıtılması için büyük bir fırsat. Afyonkarahisar, dünyanın takip ettiği alternatif ve motor sporlarının yapıldığı önemli bir spor merkezi haline geldi. Şehrimizi daha fazla tanıtma hedefimize çok şükür her yıl bir yenisini ekliyoruz. Off-road ile ilgilenenlerin sayınının giderek arttığı bir dönemde, 4x4 tutkunlarını Afyonkarahisar’da misafir etmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi