OEDAŞ Genel Müdürü Kılıç, Gazetecilerin Sorularını Cevapladı
Mehmet Ali Kılıç, düzenlediği basın toplantısında, geçmişte yapılan bir dizi hatadan dolayı kendilerinin de sıkıntı yaşadığını belirterek, bu hatalara karşı önlemler aldıklarını, TEDAŞtan kendilerine hiç bir şey kalmadığını bildirdi.
Kılıç, OEDAŞ’ın 1 milyon 400 bin abonesinin olduğunu hatırlatarak, faturalarla oynama gibi bir şanslarının olmayacağını söyledi. Faturalarda yükseltme gibi bir durumun söz konusu olmayacağının altını çizen Kılıç, "Ama 30 günlük gelmesi gereken bir fatura 35 günlük olarak da gelebiliyor. Yani yine siz kullandığınız kadarını ödüyorsunuz, sıkıntı olmuyor” dedi.
 Afyon’un ihmal edildiğini belirten Genel Müdür Kılıç, daha önce görev yapan İl Müdürünü kendisinin görevden aldığını belirtti.
   Başından geçen ilginç olayları aktaran Kılıç, geçmişte Çobanlar ilçesinin aktarım hattına 2 yıl boyunca 50 metre kablonun döşenmediğini, bunun sonucu olarak bazı mevkilerin elektrik arızası çektiğini söyledi. Olaydan kendisinin haberi olunca 10 gün içerisinde kalan kısmın kablosunu döşeterek elektrik akımının sağlandığını bildiren Kılıç, “Eski İl Müdürümü aradım, bu nedir diye. Efendim müteahhit yapmamış, malzemeyi çalmış, bir sürü hikaye. Ver dedim numarasını, aradım müteahhitti, sana dedim 10 gün müddet, orayı yaptın yaptın. Sonra orası 10 günde yapıldı” diye konuştu. Kılıç, bütün şehirleri takip edemeyeceğini, sıkıntıları müdürlerin bildirmesi gerektiğini söyledi.
   Sandıklı’da geçmişte kış ayında kesilen elektriğin, -38 derecede insanlara yapılan bir zulüm olduğunu belirten Gazeteci Dinçay Doğan, Kılıç'a, “Bu vebali kimse ödeyemez. 80 yaşındaki vatandaşlar battaniyeye sarılıp titrediler. 10 gün kadar daha bekleseniz ne olurdu?" sordu. Bunun üzerine Kılıç, "Ben patronumun, parasıyla kimseye peşkeş çekemem, ben Sandıklı'nın borçlarını ne kadar geciktirdim biliyorsunuz. Açtık o elektriği yazın, kimse beni aramadı, yanıma gelmedi. Ara ki bulasın yöneticileri. Affedersiniz köprüyü geçene kadarmış" karşılığını verdi. Kılıç, şöyle devam etti: "Bir de milletin elinde koz olmuş, iktidar partisinden olmadığı için elektrikleri kesiyorlar diye. Ama yok öyle bir şey. Ben AK Partili belediyenin elektriğini diğer partili belediyelerin elektriğinden daha rahat kesiyorum. Ama diğer partili belediyeler iktidar partisinden olmadıkları için kesildiğini söylüyorlar.”
 En çok güçlük çektiği yerlerin ise belediyeler ve sulama kooperatifleri olduğunu belirten Kılıç, 01.01.2013 tarihinden itibaren vatandaşların elektrik arızası dolayısıyla kendilerine dava açabileceğini söyledi. Kılıç, yılda 56 kez, saat olarak da 48 saat arıza, kırsal kesimde ise 72 saat ve yılda 75 kez arıza nedeniyle mahkemeye başvurulabileceğini kaydetti.
 
Editör: Haber Merkezi