OEDAŞ Çalışanları Afyonkarahisar Ormanlarına Sahip Çıkıyor

Güvenli ve kesintisiz elektrik arzı sağlamanın yanı sıra sürdürülebilir bir dünya idealine yönelik projeler de geliştiren OEDAŞ, bu kapsamda son olarak kent ormanı ve mesire alanlarında temizlik yaptı. OEDAŞ’ın gönüllü çalışanlarının; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, AFDOS ve AKUT ekiplerinin desteğiyle kent ormanında ve mesire alanlarında düzenlediği temizlik çalışmasında 47 torba çöp toplandı.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), temiz bir çevre için çalışmaya devam ediyor. Bu kapsamda OEDAŞ’ın gönüllü çalışanları tarafından kent ormanı ve mesire alanlarında temizlik çalışması yapıldı.

Temizlik çalışmasına, OEDAŞ çalışanlarının yanı sıra kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları da destek verdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü (AFDOS) ve AKUT’un katıldığı çalışmada 47 torba çöp toplandı.

OEDAŞ’ın hizmet verdiği 5 ilde de gerçekleştirdiği çalışmada toplanan çöp miktarı ise toplamda 214 poşeti buldu. OEDAŞ, bu projenin gelişerek büyümesi için çalışmalarını sürdürecek.

Muzaffer Yalçın: “Doğayı korurken yangınlara karşı da önlem alıyoruz”

İnsan kaynaklı çevre kirliliğinin önlenmesine ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakma hedefine katkı sunmak üzere çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “OEDAŞ Ailesi olarak gerek şirket politikalarımız gerekse çalışanlarımızın gönüllü katkılarıyla sürdürülebilir bir yaşama odaklanıyor, çevresel riskleri minimize etmek için çalışıyoruz. Yaptığımız çevre temizliği ile doğaya katkı sunarken, yaz öncesinde de önlem almak istedik. Hepimizin hafızasında acı bir şekilde yer ettiği gibi özellikle geçen yıl ülkemizde çok büyük yangın felaketleri yaşadık. Artık bu konuda hepimiz daha duyarlı olmalı, küçük bir cam parçasının bile bir felakete yol açabileceği gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Sahadaki arkadaşlarımız bu anlamda gerçekten büyük hassasiyet içinde çalışıyor. Vatandaşlarımızın da çevre için aynı hassasiyeti göstereceğinden şüphemiz yok” dedi. Yalçın ayrıca çalışmaya katılan gönüllü Afyonkarahisar OEDAŞ çalışanları ile projeyi destekleyen kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi